mijailović
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Težak udarac za beogradski klub

Trener Bajerna Andrea Trinkijeri dobio je tužbu protiv Partizana na sudu, a beogradski tim je sada u obavezi da mu isplati 115.400 evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Trinkijeri je ranije tužio crno-bele zbog zaostalih plata, bonusa, troškova zakupa i stanovanja, poreskih uverenja i kamata, a Košarkaški arbitražni sud (BAT) presudio je u njegovu korist još pre godinu dana, ali je sada odluka zvanično objavljena.

Partizan je u svom odgovoru tvrdio da Trinkijeri nije imao pravo da raskine ugovor kako bi potpisao sa drugim klubom, a osporio je i tražene iznose, jer su oni ili preterani ili nije uzeta u obzir pandemija koronavirusa. Ti zahtevi su delimično usvojeno.

BAT je odlučio je Partizan mora da isplati Trinkijeriju 94.275 evra za neisplaćene zarade i bonuse, dok će za pravne troškove morati da nadoknadi još 21.125 evra.

Italijanski stručnjak vodio je Partizan od 2018. do 2020. godine, a prvobitno je tražio da mu se isplati iznos od oko milion evra, uključujući i platu za sezonu kada nije bio više u klubu.

„Tačno je da smo dobili presudu BAT po kojoj dugujemo bivšem treneru 70.875 evra na osnovu plata, plus bonus za plasman u četvrtfinale Evrokupa iako te mečeve nikada nismo odigrali. Taj ćemo iznos po presudi i instrukcijama BAT platiti. Tačno je i da je predmet tužbe bio iznos od 711.600 evra, uvećan za kamate i troškove skoro na 740.000, ali je tu od samog početka bilo jasno da su i pravo i pravda na našoj strani. Ovo što imamo da platimo je onaj deo Kovid sezone, mi to u postupku nismo ni sporili, ali eto nismo postigli dogovor vansudski, nego tek na sudu“, rekao je predsednik Partizana Ostoja Mijailović još prošle godine kada je doneta prvobitna odluka.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je već počeo da isplaćuje Trinkijerija, koji nije dobio sve što je tražio.

Takođe, slična situacija je bila i oko Alekseja Nikolića, ali je Partizan postigao dogovor sa njim i isplaćuje ga po dogovorenim cenama. Nikolić je na finale ABA lige došao kao navijač crno-belih i već je dobio većinu svog novca.

Sve detalje presude možete naći na sledećem linku.

BONUS VIDEO Skandalozne scene u Pioniru, navijači na parketu, derbi Zvezda – Partizan prekinut

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram