foto: Nova.rs

Juniori Partizana su se osvojili kvalifikacioni turnir za plasman na završno takmičenje Evrolige.

Ekipa trenera Milivoja Lazića je u meču koji je određivao učesnika finalnog turnira savladala ekipu Pariza rezultatom 79:67.

Partizan je stekao prednost posle prve četvrtine, na poluvremenu je imao 12 poena viška, a protivnik je u finišu treće deonice najavio da bi mogao da se vrati u duel.

PROČITAJTE JOŠ

Pred ulazak u poslednji kvartal beogradski tim je imao šest poena prednosti, ali je nalet odbijen pogotkom Đorđija Jovanovića za tri poena uz prekršaj protivnika, posle sjajne asistencija Mihaila Petrovića.

Serijom 8:0 francuski predstavnik je stigao na posed razlike, ali je pravovremenim tajm-autima trener Lazić uspeo da održi svoj tim u fokusu i spreči nervozu koja je mogla da dovede do neizvesne završnice.

Partizan je tokom celog meča odlikovala sjajna timska igra u kojoj su se istakli Nikola Radovanović sa 12 poena, te Usenu Sar i Jovanović sa po 10 poena.

Blizu dvocifrenog učinka bili Petar Živojinović sa devet, kao i Petrović i Lazar Stefanović sa po osam poena.

Na drugoj strani je briljirao centar Danijel Batho sa 24 poena i 15 skokova, a dvocifreni učinak imao je još Rudi Deme sa 13 poena.

Pored Partizana, ranije su mesto na F4 u Kelnu, koji se održava od 22. do 24. maja obezbedile ekipe Real Madrida, Gran Kanarije i Ritasa iz Viljnusa, a preostale četiri ekipe će izabrati Evroliga i uputiće im specijalne pozivnice.