TI Džej Parker
TI Džej Parker; Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Izjava koja je mnogima trn u oku

Trener Asvela Ti Džej Parket uzburkao je košarkaški svet, pošto je imao zanimljiu izjavu nakon što je njegov tim završio kao poslednji u Evroligi.

Asvel je u 34 meča ostvario samo osam pobeda, a Parker je pokušao da nađe opravdanje.

PROČITAJTE JOŠ:

„Frustrirajuće je, jer smo nekoliko mečeva izgubili sa malom razlikom. Sezonu smo završili sa 13 uzastopnih poraza i to nam je baš teško palo. Vidite da osmi na tabeli ima 19 pobeda, da Efes i Armani nisu prošli u Top 8, to samo govori da je konkurencija prejaka. Naši igrači nisu dovoljno iskusni za taj nivo. Naravno, imali smo Nanda de Koloa i Žofrija Lovernja, ali su se oni povredili, baš kao i Rajmar Morgan, sve to je uticalo na nas. Sezona se nije završila kako smo želeli“, rekao je Parker za „Le PRogres“.

Istakao je i da „njegovi igrači nemaju potrebno evroligaško iskustvo i da su pojedinci igrali u ligama koje su manje takmičarski nastrojene od francuske lige i da je za sve potrebno vreme“. Novinar ga je zbog toga podsetio da u timu ima čak sedam igrača koji su stariji od 30 godina.

„Možda je to rizik bio u smislu veće mogućnosti za povredu, raspored je komplikovan, ali su oni tu da podele svoje iskustvo sa mlađima. Slažem se da je to rizik.“

PROČITAJTE JOŠ:

Novinar je pomenuo i Partizan i Žalgiris, koji su sa manjim budžetom uspeli da se kvalifikuju za Top 8.

„Ta dva tima koja ste spomenuli imaju igrače koji su navikli na Evroligu i njihovi šampionati nisu tako teški i naporni kao naš u Francuskoj“, zaključio je Parker.

Na „prozivke“ mu je odgovorio Matijas Lesor, koji je podelio objavu na Tviteru, a u opisu je stavio nekoliko smajlija koji se smeju.

Lesor i te kako zna kako je to igrati u francuskoj ligi, pošto je pre Partizanovog nosio dres Monaka.

Asvel je slavio u jednom od dva duela sa Partizanom u Evroligi, dok je od Crvene zvezde izgubio oba puta.

BONUS VIDEO Luda završnica u Areni i slavlje Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar