Foto: ABA Liga

Košarkaši Partizana pobedili su FMP sa 97:74 u zaostalom meču 16. kola regionalne ABA lige u hali "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je rešen još tokom prvog poluvremena kada je Partizan boljom odbranom na ključnim igračima „pantera“ i pametnijim rešenjima u napadu uspeo da stvori veliku razliku.

Ona je u drugom poluvremenu samo rasla, jer „borbena gotovost“ crno-belih u odbrani nije opadala ni kada su imali 30 poena prednosti.

Zato je domaći tim upisao i drugi trijumf nad FMP-om ove sezone (103:90 prvi meč), ali i četvrti uzastopni u ABA ligi.

Najefikasniji je u pobedničkom timu bio Uroš Trifunović. On je postigao 22 poena i ubacio je šest od osam trojki za rekord dosadašnjeg dela karijere.

Rašon Tomas je dodao 15 poena, Erik Mika 13, a dvocifreni su sa 11, odnosno deset poena bili i Markus Pejdž i Nemanja Dangubić. Džoš Perkins je pobedi svog tima doprineo sa deset asistencija i pet poena.

U timu FMP-a prednjačio je Marko Pecarski sa 16 poena, Nemanja Nenadić je ubacio 13, a po deset su imali Džejlen Hends i Stefan Lazarević.

Foto: ABA Liga

FMP je tokom prve dve četvrtine imao malo dodirnih tačaka sa ekipom koja se suprotstavila Mornaru pre nekoliko dana, a Filip Čović malo dodirnih tačaka sa igračem koji je to učinio.

Od prvih napada u meču, odbrana na njemu je bila čvršća, pa Filip nije imao prostora da se razmaše, što je otvorilo opasnost od izgubljenih lopti „pantera“.

Upravo one su bile „rak rana“ tima iz Železnika tokom prvih 20 minuta, dok su se u Partizanu napadački smenjivali i dopunjavali igrači Aleksandra Matovića.

Počeo je Nemanja Dangubić, pridružili su mu se Uroš Trifunović i Erik Mika i prednost crno-belih je posle osam minuta igre bila 19:9.

Aleksandar Matović, treći trener Partizana ove sezone; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dangubić je pritom imao lepo zakucavanje, Vil Mozli je doprineo atraktivnim alej-upom, tako da su igrači Partizana posle deset minuta vodili 21:13.

U drugoj četvrtini jedini vredni pomena u ekipi FMP-a bili su Stefan Lazarević i Marko Pecarski. Marko je postigao fejdavej u stilu Dirka Novickog, ali osim njih dvojice i kratkotrajnog bljeska Džejlena Hendsa niko nije igrao.

Partizan je za to vreme, igru preselio u reket, gde su Mika i Mozli bili snažniji i snalažljiviji od čuvara, pa je uz njihove poene i trojke Trifunovića domaćin otišao na 39:20, sredinom druge četvrtine.

Nalet je nastavljen do +24, ali je poluvreme završeno 49:27. Važno je napomenuti da je u prvih 20 minuta, FMP imao čak 11 izgubljenih lopti, naspram Partizanove četiri, dok su „panteri“ trojke šutirali 2/11 i nisu mogli da pariraju Partizanovim procentima od 66,7 posto za dva i 38,5 za tri poena.

Foto: ABA Liga

FMP je drugo poluvreme otvorio sa dve uzastopne trojke, Pecarskog i Radonjića, posle poena Pejdža. U trenutku kada je delovalo da bi gosti mogli da naprave veću zbrku i izmešaju odbranu crno-belih, to je izostalo.

Filipa Čovića nije bilo ni na klupi, Tomas i Dangubić su nanizali pet poena, kasnije je dve trojke ubacio i Trifunović, pa je Partizan održavao 24 razlike do sredine trećeg perioda.

Ništa drugačije nije bilo ni do isteka 30. minuta, do kada je Uroš već sakupio 20 poena, a Partizan vodio 75:53.

Jaramaz je to povećao svojim poenima posle nekog vremena, Nenadić je nastavio da vuče svoj tim, ali to nije bilo ni izbliza dovoljno.

Markus Pejdž se tada razigrao i odveo Partizan do 30 razlike, što je Lazar Vasić drugom trojkom spustio na 85:58.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, jer je FMP uspeo samo da smanji zaostatak, ali ne i da napravi čudo i preokrene rezultat.

Partizan je u ovoj utakmici zabeležio svoju 11. pobedu u ABA ligi, a FMP svoj 15. poraz u regionalnom takmičenju.

Partizan – FMP 97:74 (21:13, 28:14, 26:26, 22:21)

Hala: Ranko Žeravica, Beograd, bez publike; Sudije: Juras, Milojević, Vesković

Partizan: Mika 13, Pejdž 11, Dangubić 10, Stefanović 0, Jaramaz 6, Perkins 5 (10 as), Jovanović 6, Janković 1, Tomas 15, Trifunović 22, Mozli 8. Trener: Aleksandar Matović.

FMP: Lazarević 10, Čović 0, Izundu 1, Hends 10, Pecarski 16, Šešlija 0, Nenadić 13, Radonjić 3, Popović 4, Vasić 7, Macura 8, Đorđević 2. Trener: Vanja Guša

Foto: Printscreen Flashscore

Četvrta četvrtina:

40′ KRAJ! Partizan je bez problema sačuvao prednost i pobedu

Bilo je prekasno da FMP napravi neki veći ili čudesniji preokret, pa je samo uspeo da smanji zaostatak poenima Hendsa, Pecarskog i Popovića do konačnih 97:74 za Partizan.

38′ Hazarderski potez Hendsa!

Pokušao je hrabro da ode na zakucavanje sa dve ruke, ali žestoko ga je sačekao Lazar Stefanović koji mu je ušao telom u telo i faulirao ga. Arbitri su procenili da je to nesportska lična greška – 92:66 vodi Partizan.

36′ Nesportska lična za „pantere“

Pogađaju Tomas i Macura, a nesportsku ličnu dobija Marko Pecarski. Partizan iz tog faula upisuje nove poene za 90:60.

34′ Pejdž, pa Vasić!

Dobra razmena poena, prvo Markus Pejdž koji je pogodio trojku, a onda mu je odgovorio Vasić. Partizan je imao 30 razlike do koša Vasića – 85:58.

32′ Partizan ne popušta

Poeni Pejdža posle iznuđenog faula Partizana. Nemanja Popović je bio loše pozicioniran na skoku. U međuvremenu je ubacio koš i Jaramaz – 82:55.

Treća četvrtina:

30′ Moćno zakucavanje Lazarevića za kraj četvrtine

Ne bi se postideli ni NBA košarkaši poteza Lazarevića koji je prošao uz liniju do koša i onda ukucao loptu sa obe ruke. FMP uspeva da drži korak, ali sada kada je 22 razlike za Partizan – 75:53 za crno-bele.

28′ Teško dolazi FMP do poena

Nenadić je lepo poentirao iz prodora, Trifunović opet rešeta spolja – 70:46 za Partizan.

26′ Trojke Trifunovića

Partizan održava 24 poena prednosti. Polaganje Pecarskog, ali onda dvaput dalekometni hici cepaju mrežicu FMP-a. Trifunović je u ovom meču neumoljiv – 63:39 za Partizan.

24′ „Gase požar“ Tomas i Dangubić

Prekidaju seriju „pantera“ igrači Partizana, prvo Tomas prodorom i polaganjem od table, a onda i Dangubić trojkom (56:33). U međuvremenu Janković polovičan s linije bacanja, a Nenadić precizan za dva – 57:35 vode crno-beli.

22′ Sjajan početak FMP-a

Dva poena Partizana, pa onda dve trojke FMP-a, prvo Pecarski, a onda i Radonjić – 51:33 za Partizan.

Druga četvrtina:

20′ Jaramaz elegantno, Partizan probio 20 razlike

Veoma lep prodor beka Partizana, visok luk na izbačaju i lopta je samo skliznula od table u koš. Trifunović je novom trojkom odveo Partizan na 47:25. Jaramaz i Mozli su kombinovali i Vil je iz reketa bio siguran (49:25).

Posle poena Lazarevića sa slobodnih bacanja, Partizan propušta poslednji napad, te je poluvreme završeno sa 49:27 u korist Partizana.

18′ Trojka na trojku!

Prvo FMP ubacuje loptu spolja, precizan je bio Macura, odmah u sledećem napadu revanširao mu se Trifunović – 42:25.

Foto: Srdjan Stevanovic / Starsport

17′ Strašno kucanje Lazarevića!

Čović je dugo tražio rešenje u napadu, delovalo je kao da ga nema, a onda je Lazarević prošao uz liniju auta i Filip je pronašao liniju dodavanja za atraktivno zakucavanje Lazarevića – 39:22 vodi Partizan.

16′ Domaćin nadomak 20 razlike

Trojka Trifunovića, FMP šutira spolja samo 1/9, a i ta jedna trojka bila je težak šut Hendsa iz naskoka – 39:20 za Partizan.

15′ Partizan sve dalje

Crno-beli su se odlepili košem Jovanovića uz faul – 33:20, a onda i teškim poenima Mike iz reketa uz faul – 36:20. FMP za sada traži samo rešenja šutem za tri poena.

13′ Nova serija crno-belih

Partizan odlazi na +11, poentiraju Perkins i Mika i ovo je do sada najveća prednost domaćina – 28:17. Fantastičan potez izveo je Hends trojkom u stilu Hardena. Uzvratio mu je Mozli moćnim zakucavanjem – 30:20 za Partizan.

12′ Dobar Pecarski

Pogodak posle trećeg ofanzivnog skoka za Pecarskog. Radonjić je promašio trojku, a Marko je to spremno dočekao i ubacio loptu u koš – 24:17 za Partizan.

Prva četvrtina:

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

10′ Lakši poeni za FMP

Prišli su „panteri“ mini-serijom od četiri poena, prvo je Đorđević ubacio horog, a onda i Lazarević slobodna bacanja. Četvrtinu je Mozli završio svojim poenima – 21:13 za Partizan.

8′ Pecarski u stilu Novickog, Partizan otišao na +10

Trojka Pejdža u brzoj tranziciji, za sada Jaramaz i Dangubić diktiraju tempo igre. Marko Pecarski je lepo poentirao s jedne noge iz okreta u stilu slavnog Nemca, a onda je Izundu bio siguran sa linije za slobodna bacanja.

Dangubić se digao na dvojku, pogodio i crno-beli imaju 19:9 posle osam minuta.

6′ Nastavlja se nalet crno-belih

Ovog puta je Rašon Tomas dobio loptu u reketu i bio je precizan uz kontakt, a posle serije od šest poena Lazarević je odgovorio dugom dvojkom – 11:6.

5′ Trifunović pod faulom

Pogađa oba penala mladi igrač Partizana, dok je lopta sve češće u napadu kod Dangubića. Sjajnim prodorom uz čeonu liniju prošao je do koša i upisao dva poena. FMP je već izgubio nekoliko lopti – 9:4 za Partizan.

3′ Dangubić precizan, mini-serija Partizana

Nemanja je ubacio trojku, prvu na meču i sve je pouzdaniji u poslednje vreme u šutu. Partizan je poveo 5:0, ali je onda Nenadić flouterom ubacio prve poene za FMP – 5:2.

2′ Gubi loptu Čović

Nije dobro startovao FMP, izgubio je loptu Čović, a onda je promašio i trojku sa velike distance. U međuvremenu je Partizan poentirao preko Jaramaza – 2:0.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar