Markus Pejdž u prodoru
Foto: Starsport

Košarkaši Partizana savladali su Krku iz Novog Mesta u meču 24. kola ABA lige rezultatom 91:67.

Partizan je dobro otvorio prvu četvrtinu, zahvaljujući Dangubiću i Jankoviću stigao do 10:3, ali je Barič trojkom primakao Krku na -4. Ipak, preko Perkinsa crno-beli su otišli na +10 po prvi put na meču (16:6), a nakon prvih 10 minuta imali su prednost od pet poena, 16:11, nakon pet vezanih poena Luke Lapornika.

Početak druge četvrtine doneo je prednost od 20:12 za Partizan kada su se raspucali igrači Krke, vezali tri trojke preko Škifića i Kemfora (dve), pa je na 7:10 pre kraja poluvremena stajalo 21:21.

PROČITAJTE JOŠ...

To je ujedno bio i poslednji trzaj gostiju iz Novog Mesta, pošto su preko Pejdža, Jaramaza i Tomasa stigli do 27:21.

Gosti su uspeli da se primaknu još jednom na koš zaostatka, i to trojkom Bariča, ali je od tih 27:24 ubrzo zahvaljujući sjajnom izvođenju slobodnih bacanja, te pogocima Jankovića i Tomasa razlika ponovo otišla na preko 10 poena (35:24), ali je trojkom Stipčevića u poslednjim sekundama poluvremena Krka prišla na 41:33.

Nakon početne raspucanosti oba tima početkom treće četvrtine Partizan je od 52:41 napravio seriju 6-0 i otišao na 58:41, a trojkom Trifunovića na 1:30 pre kraja trećeg perioda prednost je povećana na do tada maksimalnih 69:48.

Ako je i postojala, dilema je rešena na 7:05 pre kraja meča kada je Perkins pogodio trojku za 78:55, pa je do kraja meča Partizan na momente igrao egzibiciono, što je rezultiralo nekim veoma lepim poenima Perkinsa, asistencijom za alej-up Mozlija…

Na kraju, crno-beli su došli do treće uzastopne pobede i svog 10. trijumfa od početka sezone, dok je Krka pretposlednja na tabeli sa skorom 7-15.

Igrač meča bio je Rašon Tomas sa 17 poena, 12 je ubacio Jaramaz, 13 Perkins, dok su dvocifreni bili još Janković i Trifunović (po 11). Kod Krke najbolji je bio dvojac Kemfor – Škifić sa po 13, a Stipčević i Barič su dodali po 11.

ABA liga, 24. kolo

Partizan – Krka 91:67 (16:11, 25:22, 31:20, 19:14)

Dvorana: „Ranko Žeravica“

Sudije: Denis Hadžić, Tomislav Vovk, Radoš Arsenijević

Partizan: Mika 5, Pejdž 2, Dangubić 9, Stefanović 2, Jaramaz 12, Veličković, Perkins 13, Jovanović, Janković 11, Tomas 17, Trifunović 11, Mozli 9

Krka: Stergar, Kemfor 13, Stipčević 11, Vrabac 5, Barič 11, Kosi, Škifić 13, Škedelj, Lapornik 8, Rebec 3, Vučetić 1, Milovanović 2

40′ Kraj!

Ubedljiva pobeda Partizana, 91:67.

38′ Atraktivna akcija Partizana i zakucavanje Mozlija

Asistirao je Perkins, pronašao Mozlija, centar akciju završio atraktivnim zakucavanjem (88:63).

36′ Škipić na drugi obruč, Tomas za dva

Nakon poena Škipića Rašon Tomas je odgovorio poenima iz reketa i tako potvrdio zvanje najboljeg igrača meča protiv tima iz Slovenije.

35′ Mozli sa penala dodatno uvećao prednost

Razlika je poenima sjajnog centra povećana na +25.

34′ Akrobacija Perkinsa

Krenuo je u prodor sa namerom da asistira iz skoka, uspeo je krajičkom oka da vidi da se niko od saigrača nije otvorio pa je odlučio da završi akciju šutem. Uputio je flouter sa poludistance i pogodio.

33′ Perkins za tri i +23

Još jedna troja crno-belih, 78:55.

31′ Treća trojka Trifunovića

Odlična akcija ostavila je Trifunovića u ćošku, iskoristio je šansu, pogodio trojku, pa je razlika otišla na maksimalnih +22.

Počinje poslednja četvrtina

Partizan ima +19.

30′ Krka smanjila na -16 pre trojke Trifunovića

Prvo je Barič pogodio poluhorog, nakon čega je Perkins promašio za tri poena, a Amerikanac uhvatio ruku Roka Stipčevića u trenutku kad je Stipčević krenuo u kontru zbog čega su sudije dosudile nesportski faul organizatoru igre crno-belih, što je Stipčević prvo pretvorio u poene sa penala (69:52), a potom i Lapornik nakon faula Trifunovića. Iskupio se za grešku mladi bek, pogodio trojku u završnici četvrtine, pa Partizan pred završnih 10 minuta ima 19 poena viška.

29′ Trifunović za Partizanovih +21

Počeo je šut da sžuži i igrače Partizana, pogodili su treću trojku preko Trifunovuća, pa na 1:28 pre kraja treće deonice imaju 21 poen viška, 69:48.

28′ Razmena trojki

Stipčević sa jedne, potom Perkins sa druge strane, Vrabac je potom pogodio na drugi obruč, ali je u narednom napadu Partizana faulirao Miku koji je pogodio i dodatni penal, 66:48.

27′ Vrabac pogodio za dva, Mozli uzvratio

Krka retko pogađa za dva, ali je uspeo Vrabac, uzvratio je Mozli iz reketa.

26′ Tomas pogodio uz faul

Odlično je driblingom izbacio Vrapca, pogodio za dva uz faul, bio precizan sa penala, pa crno-beli imaju 58:41.

24′ Rebec za tri, 52:41

Košarkaši Krke nastavljaju da pogađaju za tri poena, pa je Rebec smanjio na 11 razlike, a nakon promašaja Jaramaza pokušao je ponovo, ali ovog puta nije bio precizan.

23′ Trojka Jaramaza

Partizan je u prvom poluvremenu pogodio jednu trojku preko Jaramaza, a upravo je Jaramaz bio precizan za tri poena, 50:38. Nadovezao se plej crno-belih odličnom asistencijom za zakucavanje Jankovića, pa Partizan ima 14 poena viška, 52:38.

22′ Škipić smanjio razliku, pogodio i Tomas

Krka je uspela konačno da dođe do poena iz reketa i smanji na -10, uzvratio je Tomas sa poludistance, a novim poenima Kemfora za tri poena gosti su prišli na 47:38.

21′ Tomas odveo Partizan na dvocifrenu prednost. 

Precizan je bio Tomas iz reketa, crno-beli ponovo imaju dvocifrenu prednost, 43:33. Nadovezao se i Janković poenima iz reketa nakon prodora, 45:33.

Počelo je drugo poluvreme

Šta kaže statistika?

Za prvih 20 minuta Partizan ima pogođenih 12 od 17 šuteva za dva, 1/7 za tri, 14 od čak 18 šuteva sa penala, 12 skokova, od čega tri u napadu, 14 asistencija, sedam ukradenih lopti i pet izgubljenih.

Sa druge strane, Krka ima 3/11 za dva, 8/15 za tri, 3/5 sa penala, 10 skokova (jedan u napadu), uz šest asistencija, dve ukradene i čak 10 izgubljenih lopti.

Najlepši potez prvog poluvremena – Zakucavanje Rašona Tomasa

Luda trojka Stipčevića za kraj poluvremena

Krka je u drugoj četvrtini ubacila 22 poena, od toga 21 šutevima za tri poena, a poslednju je sa preko osam metara pogodio Stupčević na isteku prvog poluvremena, pa nakon 20 minuta Partizan ima 41:33.

20′ Barič sa distance, Krka ponovo na -11

Gosti su pogodili šestu trojku u drugoj četvrtini, ali uprkos sjajnom šutu ništa drugo ne štima, pa imaju velikih -11.

19′ Krka „živi“ od šuta za tri poena

Nova trojka igrača tima iz Novog Mesta, ovog puta precizan je bio Stipčević, ali su Tomas i Dangubić sa linije za slobodna bacanja vratili prednost na +11, a prvom trojkom na meču preko Jaramaza otišli i na ogromnih +14, 41:27.

Foto: Starsport

18′ Nova izgubljena lopta Krke

Deveti put igrači tima iz Novog Mesta su „prodali“ loptu Partizanu, pa je Dangubić nakon treće lične greške Lapornika sa penala razliku povećao na +9, 33:24.

17′ Brutalno zakucavanje Tomasa

Zaleteo se centar Partizana ka košu Slovenaca i akciju okončao brutalnim zakucavanjem preko Vučetića.

16′ Krka šutira odlično, i Barič precizan za tri, uzvratio Janković

„Namestili“ su šut i jedni i drugi, Barič je trojkom prepolovio vođstvo Partizana, odgovorio je Janković sa poludistance, ali je centar Partizana odmah potom i faulirao Vučetića.

14′ Brza četiri poena Partizana

Prvo je pogodio Pejdž, zatim nakon odlične odbrane i Jaramaz zakucao, Partizan otišao na +4 a Slovenci zatražili tajm-aut.

Foto: Starsport

13′ Raspucao se Kemfor, izjednačenje na Novom Beogradu

Samo minut i 20 sekundi bilo je dovoljno Krki da dođe do izjednačenja na krilima Kemfora koji je pogodio dve trojke, pa je rezultat bio 21:21.

12′ Perkins precizan za dva, uzvratio trojkom Škipić

Crno-beli čuvaju vođstvo najviše zahvaljujući pogocima sa poludistance. Odgovorio je Škipić trojkom, pa je prednost ponovo smanjena na pet poena u korist Partizana.

11′ Upisao se i Trifunović

Odlična odbrana Partizana, šesta izgubljena lopta Krke, a Trifunović je nakon kontre doneo crno-belima nove poene, 18:11. Vučetić je sa penala smanjio, 18:12.

Foto: Starsport

Počela je druga četvrtina

10′ Lapornik precizan sa poludistance pa pogodio uz faul

Prvo je Luka Lapornik u poslednjoj sekundi napada iskoristio „mismeč“ i postigao poene preko Mike, da bi potom iskoristio promašaj Perkinsa koji je bio sam u ćošku, sjurio se ka košu Partizana i pogodio uz faul, a potom sa penala prepolovio vođstvo domaćeg tima, 16:11. Ovim rezultatom, nakon promašaja Kemfora za tri, je završena prva deonica.

9′ Poeni Mike, precizan i Perkins, Partizan ima dvocifrenu razliku

Veoma loše igraju i crno-beli i gosti iz Slovenije, ali je Partizan uspeo da preko Mike i Perkinsa dođe do četiri vezana poena i razliku poveća na +10.

8′ Očajan pas Kosija

Krka je mogla da priđe ali je Kosi poslao krajnje neprecizan pas koji je završio u autu ispod Krkinog koša. Nije Partizan iskoristio šansu pošto je Mika napravio grešku u koracima, uzvratio je Lapornik na isteku napada.

Foto: Starsport

7′ Janković iz reketa, trojka Bariča

Partizan je poenima Jankovića došao do maksimalnih +7, ali je već u narednom napadu Barič bio precizan za tri poena i smanjio na 10:6. Ubrzo je fauliran Jaramaz, pogodio oba penala i povećao razliku na 12:6.

6′ Dangubić precizan sa penala, greška Bariča

Lapornik je faulirao Dangubića pri pokušaju zakucavanja, krilni košarkaš crno-belih iskoristio oba pokušaja, dok je sa druge srane Barič napravio grešku u vođenju lopte.

5′ Neefikasni i jedni i drugi

Partizan je do dva poena došao nakon što je Nikola Janković dva puta bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, dok je sa druge strane Škifić bio precizan sa poludistance, a Vrabac pogodio jedno slobodno bacanje.

2′ Dangubić sa poludistance precizan

Crno-beli vode 4:0 nakon prepoznatljivih poena iz naskoka krila.

1′ Tomas pogodio, Partizan vodi

Crno-beli su došli do prednosti poenima Rašona Tomasa.

Dobro došli na prenos meča 24. kola ABA lige između Partizana i Krke na portalu Nova.rs!

ABA liga, 24. kolo

Subota

Borac – Zadar 61:65

Partizan – Krka

Nedelja

12.00 Budućnost – Mega

19.00 Igokea – Cibona

Ponedeljak

18.00 FMP – Mornar

Odloženo

Cedevita Olimpija – Crvena zvezda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram