Vil Mozli zakucao Darušafaku u "Pioniru" FOTO: SRĐAN STEVANOVIĆ/STARSPORT

Košarkaši Partizana savladali su Darušafaku sa 69:57 u hali "Aleksandar Nikolić" i stigli na korak od četvrtfinala Evrokupa.

Crno-beli su se pred domaćom publikom sa kamatom revanširali Darušafaki za poraz u Turskoj, pa ih od naredne faze takmičenja deli još samo jedna pobeda.

PROČITAJTE JOŠ:

Gosti nisu podlegli vatrenoj atmosferi koja je vladala na tribinama, dobro su otvorili meč, a da ne steknu osetnu prednost pobrinuli su se kapiten Novica Veličković i mladi Uroš Trifunović.

Prelomni momenti susreta dogodili su se tokom druge četvrtine, a sjajnu seriju Partizana iniciralo je zakucavanje Mozlija na asistenciju Gordića i posle spektakularne akcije eksplodirale su tribine nekadašnjeg „Pionira“. Nošeni neverovatnom energijom izabranici Andree Trinkijerija nizali su poene i uvećavali plus. Nastavio je Mozli, a nadovezali su se Pejdž, Birčević i Gordić.

Posle trojke Gordića, otišao je Partizan na plus 13 što je primoralo goste da tajm-autom pokušaju da prekinu nalet domaćeg tima. Košarkaši Darušafake su uspeli da se vrate na kolosek po povratku na parket, ali ne i da priđu na jednocifreni zaostatak pre odlaska na veliki odmor.

Trojkama odbio svaki nalet Darušafake: Ognjen Jaramaz FOTO: SRĐAN STEVANOVIĆ/STARSPORT

Svesni da klub iz Istanbula kažnjava svako opuštanje, crno-beli su nastavili da igraju u visokom ritmu i u trećoj deonici. Održavao je Partizan stečenu prednost uz blage oscilacije do početka poslednjeg perioda, a onda, u režiji Zagorca i Jaramaza, kreirao novu seriju. Otišao je osvajač Kupa Radivoja Koraća i do nedostižnih plus 23, i razrešio sve dileme po pitanju pobednika.

Posle četiri kola, Partizan i Virtus imaju po tri pobede i poraz, Darušafaka je treća sa jednim trijumfom manje, dok Trento još nije osetio slast pobede i zauzima poslednju poziciju.

Partizan će novi duel u okviru Top 16 faze Evrokupa odigrati 5. februara za kad je zakazano gostovanje Virtusu. Pobeda u Bolonji predstavljala bi overu plasmana u četvrtfinale, u suprotnom bi crno-beli imali popravni na svom parketu u poslednjem kolu sa Trentom.

PARTIZAN – DARUŠAFAKA 69:57 (16:17, 19:8, 14:18, 20:14)
Hala: „Aleksandar Nikolić“. Gledalaca: 7.467. Sudije: Šemeš, Panter, Geler.

PARTIZAN: Volden 9, Zagorac 5 (6 sk), Pejdž 2, Gordić 10, Mekadu, Jaramaz 15, Veličković 11, Birčević 3, Janković 2, Tomas 3, Trifunović 5, Mozli 4 (8 sk).
DARUŠAFAKA: Ozmizrak 4, Agva, Brouni 8, Demir, Hamilton 17 (9 sk), Vejseloglu 2, Ozdemiroglu 7, Lamb, Džons 6, Sav Troj, Guler 3 (7 as), Kolson 10.