Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana poraženi su prvi put u Top 16 fazi Evrokupa, a bolja od crno-belih bila je Darušafaka rezultatom 65:63 u Istanbulu.

Rivali su veoma neefikasno ušli u meč, a loš procenat šuta odrazio se na rezultat, pa je publika u „Folksvagen“ areni videla samo 27 poena tokom prvih deset minuta.

Partizan je u drugoj deonici uspeo da neutrališe zaostatak, a potom i stigne do prednosti od plus šest. Ipak, domaćin nije dozvolio izabranicima Andree Trinkijerija da se odvoje i odličnom defanzivom u trećoj četvritini uspeo je da vrati vođstvo.

POVEZANE VESTI

Rezultatska neizvesnost trajala je do poslednjih trenutaka susreta, a dve sekunde pre kraja utakmice Rade Zagorac pokušao je trojkom da donese treću pobedu Partizanu u Top 16. Na žalost crno-belih, promašio je ceo obruč.

Najefikasniji u redovima Beograđana bili su upravo tragičar Zagorac, Markus Pejdž i Džejms Mekadu sa po 13 poena, koliko je postigao i najraspoloženiji igrač Darušafake Demir.

Posle tri kola, Partizan i Darušafaka imaju učinak od po dve pobede i jednog poraza, kao i Virtus, dok je Trento u sva tri duela poražen.

Darušafaka – Partizan 65:63 (15:12, 15:20, 18:11, 17:20)
Hala: „Folksvagen“ arena. Sudije: Lotermozer, Kovalski, Klivaz.

DARUŠAFAKA: Ozmizrak 7, Agva, Braun 11 (9 as), Demir 13, Hamilton 3 (6 sk), Ozdemirolu 6, Lemb 4, Džouns 12, Guler 6, Kolson 3.
PARTIZAN: Volden, Zagorac 13, Pejdž 13, Gordić 6, Mekadu 13, Jaramaz 7, Birčević 1, Janković 2 (7 sk), Tomas 4 (6 sk), Trifunović, Mozli 4.