Teodosic i Jaramaz (FOTO: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Košarkaši Partizana drugu fazu takmičenja u Evrokupu počeli su fenomenalnom pobedom nad favorizovanim Virtusom iz Bolonje (99:81), u prepunoj Štark Areni.

Bolonja, koja na klupi ima Aleksandra Đorđevića a u timu Miloša Teodosića i Stefana Markovića, važi za jednog od favorita za osvajanje Evrokupa, ali crno-beli su imali svoje veče i nijednog trenutka nisu dozvolili gostima da ugroze njihovu pobedu.

Aleksandar Đorđević (FOTO: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Navijači crno-belih kreirali su fenomenalnu atmosferu u našoj najvećoj hali, a uvodni momenti susreta pripali su legendi kluba, sada strategu tima iz Bolonje, Aleksandru Đorđeviću. Domaća publika prisetila se Saletove trojke protiv Huventuda vredne kontinentalne krune i odala mu zahvalnost na radosti koju im je tom prilikom doneo, a onda, na sebi svojstven način se postarala da Partizan na parketu izgleda kao da igra sa šest igrača.

Sjajna igra izabranika Andree Trinkijerija posebno je došla do izražaja u drugoj četvrtini koju su Beograđani dobili rezultatom 36:19 i tako na odmor otišli sa čak 20 poena prednosti.
Blagi pad u igri Partizan je imao samo u prvim minutima treće deonice. Tri minuta su crno-beli bili bez pogotka što je rival iskoristio da priđe na 11 poena zaostatka, ipak vrlo brzo su Volden, Zagorac i Pejdž vratili veliku rezultatsku prednost.

Upravo Volden je bio posebno raspoložen, partiju je završio sa 23 poena (3 od 4 za dva, 5 od 8 za tri poena) uz četiri skoka i tri asistencije. Ogromne probleme gostima stvarao je i Nemanja Gordić koji je postigao 21 poen, dva više od Pejdža.

Košarkaši Partizana (FOTO: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Frenk Gejns je tokom većeg dela susreta pokušavao da očuva nadu Virtusa, postigao je 21 poen, ali je podršku imao samo u vidu Teodosića i Gembla koji su postigli po 14 poena.
Pobedom nad jednim od glavnih konkurenata u borbi za trofej Partizan je idealno otvorio Top 16 fazu Evrokupa, a naredni susret očekuje ga protiv Trenta koji je poražen od Darušafake (73:69).

Partizan – Virtus 99:81 (26:23, 36:19, 22:21, 15:18)
Dvorana: Štark Arena. Gledalaca: 16.505. Sudije: Hristodulu, Bisang, Kolješić.

PARTIZAN: Volden 23, Zagorac 7, Pejdž 19, Gordić 22, Jaramaz 5, Veličković 10 (7 sk), Birčević 1, Reding 7, Janković 2, Tomas, Mozli 3.
VIRTUS: Gejns 21, Pajola 5, Baldi Rosi 3, Marković 1 (6 as), Riči 5, Delija 2, Hanter 7, Vims 9, Teodosić 14, Gembl 14 (7 sk).