Kevin Panter Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Najbolja motivacija.

Košarkaši Partizana se nakon neočekivano teške serije u četvrtfinalu ABA lige spremaju za okršaj u polufinalu protiv Cedevite, dok se u isto vreme Nikola Jokić sprema za veliko finale NBAlige, iako još uvek ne zna rivala.

PROČITAJTE JOŠ

Kapiten Partizana Kevin Panter koji igra sezonu karijere, osvrnuo se i na igre Nikole Jokića kojeg smatra za najbolji primer šta rad i trud mogu da postignu.

On se naime osvrnuo na reči legendarnog trenera Džordža Karla.

Karl je vodio Denver sa Karmelom Entonijem do finala konferencije, ali nikada do titule, a kao selektor američke reprezentacije se u Srbiji pamti kada je sa Amerikancima poražen od naše selekcije u Indijanopolisu.

On je javnost podsetio na skauting report Nikole Jokića kada je imao 14 godina.

„Prosečan atleta kojem nedostaje brzine i skočnosti. Mogao bi da ima velikih problema da se bori sa atletama u NBA. Iako je još uvek mlad, njegov plafon je nizak zbog nedostatka eksplozivnosti“, napisao je Karl i dodao kako treba verovati u sebe.

Na to se nadovezao Kevin Panter koji se nadovezao na taj tvit i ostavio motivacione reči koje svaki igrač treba da pročita.

„Sve je moguće, obećavam vam. Samo verujte u svoje veštine i radite na sebi“.

I sam Panter je pokazao da nikada nije kasno za napredak pa je sada na pragu tridesetih u Partizanu odigrao sezonu karijere.

BONUS VIDEO Najmlađi i najstariji fanovi našeg NBA košarkaša se pitaju: Da li je Nikola Jokić gospodar prstena?