Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer

Miriše na veliki preokret.

Kada je sve delovalo potpuno izgubljeno, Boston se probudio i pokazao sav svoj kvalitet koji ima i drugi put u nizu pobedio zahuktali Majami. Ponovo kao ni u četvrtom meču nije bilo neizvesnosti i Boston je do pobede došao sa ubedljivih 110:97 i smanjo zaostatak u seriji na 3:2. Serija se vraća u Majami i sada će pritisak biti na Džimija Batlera i njegove saigrače kako bi izbegli sedmi meč u Bostonu i plasirali se u veliko finale.

PROČITAJTE JOŠ

Nije se desilo da tim posle 0-3 dođe do pobede u NBA, a čak 150 puta u istoriji smo imali slučaj da ekipe overe ovo vođstvo pobedom.

Startna petorka Bostona odradila je najveći deo posla. Njih četvorica ubacila su 20+ koševa. Derik Vajt 24, Markus Smart 23, Džejson Tejtum i Džejlen Braun po 21. Tejtumu su nedostajala dva skoka za tripl-dabl. Podelio je 11 asistencija.

Prva petorka Hita imala je užasno veče. Tome je u dobroj meri doprinela povreda startnog pleja Gejba Vinsenta, ali slaba je to uteha. Bem Adebajo ubacio je 16, a Džimi Batler 14 poena. Svi ostali ispod proseka – Kevin Lav šest, Kajl Lauri pet, Maks Strus tri poena.

Boston je pružio daleko najbolju partiju u finalnoj seriji Istoka, dok je Majami potpuno podbacio. Gosti su samo u dva navrata prve četvrtine imali egal. I to 2:2 i 4:4. Njihova noćna mora započela je serijom 17:2 što će uslediti odmah potom. Tako su Seltiksi već u prvoj deonici imali ogromnih 16 razlike – 23:7.

Pet minuta bilo je potrebno domaćinu da ode na dvocifrenu prednost i Majami do kraja nije uspeo da spusti istu ispod deset. To valjda najbolje govori o dominaciji Bostona maltene u svakom segmentu igre.

U finišu prvog poluvremena razlika je išla na +20 (61:41), tokom trećeg dela momci Džoa Mazule uglavnom su je uspešno održavali, a onda su na startu četvrte četvrtine imali i noćas rekordnih 96:72. Sve nakon toga bilo je rutinsko odrađivanje posla od strane sedamnaestrostrukih šampiona.

Šansu je u finišu susreta dobio i naš Nikola Jović. Za nešto više od tri minuta uputio je jedan šut za tri poena i – promašio.

Denver će u velikom finalu imati prednost domaćeg terena ukoliko mu rival bude Majami. U suprotnom, Jokićev tim nema prednost u odnosu na Boston, jer su Seltiksi imali bolji učinak u ligaškom delu šampionata.

BONUS VIDEO Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar