Foto: EPA/LARRY W. SMITH

Još jedna potvrda Jokićeve veličine.

Nikola Jokić se odmara dok čeka svog rivala u velikom NBA finalu za kojeg se žestoko bore Boston i Majami. U međuvremenu traju rasprave o njegovim istorijskim brojkama.

PROČITAJTE JOŠ

Ako Nagetsi osvoje svoju prvu titulu u istoriji kluba, Nikola Jokić će biti proglašen za jednog od najvećih igrača ove igre. Ričard Džeferson, legenda Nju Džersija i jedan od najboljih igrača sa početka ovog veka je pohvalio Jokića za sve što je do sada postigao i nazvao ovo jednim od najvećih u linaka u jednom plej-ofu u istoriji NBA lige.

„Ako Jokić bude u stanju da osvoji šampionat ove godine i nastavi sa brojevima koje postavlja, Biće to među tri najveća plej-of učinka ikada. Trenutno ima u proseku tripl-dabl od 30 poena. Pobedio je Kevina Durenta, pobedio je Lejkerse. Ako osvoje svoj prvi šampionat, pokažite mi još neku seriju od početka do kraja koja je bila kao ova. Videli smo sjajne serije Lebrona i Kobija, ali tripl-dabl od 30 poena? To nikada ranije nisam video. Morate to da stavite kao jedan od najboljih performansa ikada. S obzirom na dve MVP nagrade, ne znam gde je rangiran, ali ono što trenutno radi je jedno od najimpresivnijih stvari koje smo videli u košarkaškoj igri.“

Jokić u plej-ofu u proseku beleži 29,9 poena, 13,3 skoka i 10,3 asistencije. Lebron Džejms na vrhuncu je jedini uporediv igrač koji je imao tripl-dabl od 30 poena protiv Golden Stejt Voriorsa, ali to je učinjeno jer je on bio jedino oružje u tim timovima.

BONUS VIDEO Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar