Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Predsednik crveno-belih oštro o večitom rivalu, a nije zaboravio da prokomentariše ni naredni večiti derbi

Nebojša Čović oštro je prokomentarisao zabranu Evrolige izrečene njegovom klubu, zbog koje Fakundo Kampaco ne može da igra do kraja februara u elitnom takmičenju.

Istakao je predsednik Zvezde da su većina dugovanja izmirena, dok se sve ostalo radi po dogovoru, kao i da je kazna prestroga.

PROČITAJTE JOŠ:

U celoj toj priči nije mogao da se ne dotakne večitog rivala Partizana. Najpre je osudio Zorana Savića, sportskog direktora Partizana, kako „tužaka“ Zvezdu Evroligi, kao i da je huškao Valensiju da se žali kako bi se crveno-belima oduzeli bodovi zbog toga što su na gostovanje u Španiu vodili Nikolu Topića, koji je trebalo da postane igrač FMP-a.

Čović je tražio i kaznu za Partizan zbog uvredljivih transparenata mahom na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a pozvao je crno-beli tabor da objavi i neke finansijske podatke.

„Pravi se kampanja da je Zvezda loša da bi pokušali da daju licencu nekom drugom“, rekao je između ostalog Čović.

Pričalo se i o gradnji nove hale u Beogradu, zbog čega bi Zvezda mogla neko vreme da igra u Areni.

PROČITAJTE JOŠ:

„Hteo bih da mu kažem (Glikmanu prim. aut) kakva je gradnja nove hale. A drugo da mu pokažem halu koju sam gradio svojevremeno kao gradonačelnik, a to je Arena, koja je gradska hala, a ne jednog kluba, jer će i Zvezda verovatno neke utakmice igrati tamo. Drugo da mu kažem koliko smo spremni da damo para za vajldkartu za Evroligu. Košarka nisu samo pare, nije samo ambijent. Imamo 27. januara derbi, pa ćemo videti kako ćemo ga organizovati. Moramo i mi da uđemo u izgradnju hale, da napravimo partnere, zajednički pristup. Ali mislim da treba hala Beogradu, nije dovoljna samo Arena. Mislim da ova hala (Pionir prim. aut) isto može sa renoviranjem da ode na 11.000 gledalaca“.

Oko narednog derbija mnogo je znakova pitanja kada se spominje organizacija.

„Znaćemo do ponedeljka. Ali da i tu ne menjamo teze. Naše navijače niko nije pustio. Jer su gospoda rekla da su mesta u slobodnoj prodaji, pa su naši navijači kupili karte. Naših navijača je bilo 450 na kapacitet od 19.000 mesta. Videćemo kakva će biti organizacija, daćemo na vreme saopštenje, ali se karte moraju platiti“.

Naredni večiti evropski derbi igra se 27. januara, a domaćin je Crvena zvezda.

BONUS VIDEO Luda atmosfera u Pireju na meču Olimpijakos – Zvezda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar