Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Predsednik košarkaškog kluba Partizan, Ostoja Mijailović, otkrio je da bivši košarkaš crno-belih, Milan Mačvan, duguje novac Partizanu.

Njih dvojica su bili u dobrim odnosima tokom 2020. godine, kada je Mijailović pozvao Mačvana da bude savetnik za sportska pitanja. Međutim, saradnja nije dugo potrajala.

Bivši košarkaš Partizana je najpre potraživao novac na ime duga od crno-belih, dobio ga, a potom je Partizan „uzvratio udarac“.

Pročitajte još

„Prilikom mog dolaska u Partizan, bivšim igračima, agencijama i zaposlenima u klubu se dugovalo između 5.000.000 i 6.000.000 evra. U tom trenutku Mačvanova potzraživanja bila su oko 100.000 evra. Pregovarali smo, trećinu duga je oprostio, dok je ostatak trebalo da mu se isplati kroz četiri godine. Obično se u takvim situacijama definiše da se isplati ceo ostatak, ako kasnimo neke rate“, rekao je predsednik Partizana.

Problem je eskalirao u sezoni korone, kada nije bilo planiranog novca u crno-beloj kasi.

„Kad smo ušli u problematičku godinu i usled pandemije koronavirus nismo prodali nijednu kartu, gledajući kako da preživimo kao klub, Mačvan je tu situaciju koristio. Tad je tužio Partizan za 30.000 evra. Prošle godine posebna komisija pri Olimpijskom komitetu Srbije prošle godine donela je skandaloznu odluku na osnovu koje bi Mačvan trebalo da dobije oko 75.000 evra od Partizana. Presudu smo prihvatili, platili penal, ali sam tad odlučio da pokrenemo sudski postupak u Lozani, pred Međunarodnim sudom za sport. Platili smo i troškove procesa, a pre nekoliko dana je stigla presuda na osnovu koje će Mačvan morati da vrati Partizanu novac. Sve ukupno oko 30.000 evra. Tako smo pokazali da smo u pravu“, poručio je Mijailović za B92.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar