Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaš Partizana Ognjen Jaramaz izjavio je da se nada da će predstojeća sezona biti prilika da crno-beli dovrše sve ono što im je zbog situacije sa koronavirusom bilo uskraćeno u finišu takmičarske 2019/20, kao i da su svi željni igre i ponovnog dokazivanja.

Crno-beli su se okupili u ponedeljak, a 24-godišnji bek govorio je i kako se pripremao tokom neočekivane pauze.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovo leto sam radio individulano, bilo nam je dozvoljeno da treniramo pod posebnim uslovima u halama. Iskoristio sam taj period da radim na sebi, da unapredim neke segmente u igri. Mislim da sam se dobro pripremio za ovaj početak sezone. Svi smo se uželeli igranja košarka nakon ove duge pauze“, rekao je Jaramaz za TV Partizan.

Košarkaši Partizana u trenutku prekida sezone 2019/20 zbog pandemije korona virusa, bili su lderi u ABA ligi i čekao je ih četvrtfinalni susret u Evrokupu protiv Uniksa pred domaćim navijačima.

„Postoji veliki žal, s tim da nama niko ništa ne bi garantovao. Smatram da smo bili u dobroj formi, da smo igrali veoma dobro i da smo bili u dobroj prilici da napravimo sezonu koju Partizan nije imao dugi niz godina. Do momenta prekida mi smo osvojili ABA Superkup i Kup Koraća, ali će ostati veliki žal što nismo došli u priliku da se borimo za trofej ABA lige i da na taj način pokušamo da obezbedimo ulazak u Evroligu ili kroz Evrokup, gde smo isto dobro igrali. Nadam se da ćemo ove godine imati priliku da dovršimo posao. To bilo lepo“, rekao je Jaramaz.

On se osvrnuo na sezonu koja sleduje.

„Ta neizvesnost, ne mogu reći da nas remeti, ali je veoma nezgodno kada se mi pripremamo, a ne znamo kakav će biti koncept takmičenja. Jedino što znamo da neće biti publike, ali to ne utiče na našu motivaciju. Svi smo željni igranja i ponovnog dokazivanja. Čekamo konačne odluke i u ABA ligi i u Evrokupu, a do tada na nama je da se spremimo“.

Posle tri dana rada u Beogradu, crno-beli su danas krenuli put Vrnjačke Banje na bazične pripreme.

„Očekujem da se uvedemo u neke osnovne stvari sa Šćepanovićem kao prvim trenerom. Da postavimo neke principe u odbrani i napadu. Vrnjačka Banja je idealna prilika za tako nešto. Bićemo 10 dana, očekujem da će to uticati dobro i na atmosferu u ekipi. Bićemo izolovani, osuđeni jedni na druge. Iz svega toga mogu da proiziđu samo pozitivne stvari“, zaključio je Jaramaz.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar