KK Partizan; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan je prvi pripremni turnir za novu sezonu igrao u Hrvatskoj gde je u Opatiji zauzeo treće mesto. U periodu između dva meča je održana trenerska klinika, a zanimljivo predavanje je održao Željko Obradović.

PROČITAJTE JOŠ

On je na tom predavanju objasnio koliko je koncentracija bitna i kako se tu razlikuju igrači.

„Moje iskustvo govori da kad dođem na trening nekom je potrebno da objasniš jednom, a nekome 100 puta i nema šanse da te ne razume. Po tome se i razlikuju igrači. Pravi i veliki igrači jer brzo shvataju, imaju koncentraciju, a nekome moraš da pričaš ne znam koliko puta, da ponavljaš kao što ja sad trenutno ponavljam, a i ranije sam ponavljao. Ja sam tu direktan. Neki su se ljutili, neki nisu, neki su se zahvaljivali, ali to je tako. Ja insistiram na koncentraciji“, objasnio je Obradović.

On je povukao paralelu između Fenerbahčea i Partizana.

„U Fenerbahčeu sam, poslednje godine kad sam radio, imao 120 opcija napada iz različitih polazaka, a sada sam u Partizanu na petnaestak. To iziskuje strašnu koncentraciju igrača. Sat i 45 minuta sada sam radio 5 na 0. Neki ne mogu da shvate najprostije stvari. I onda dođeš u situaciju da ti koji shvataju postaju nervozni. Ne pričam da zapamti poziciju, to je lakše, nego šta je svrha“, ispričao je Obradović.

Obradović je govorio i koliko ga nervira kada vidi igrače sa mobilnim telefonom.

„Ja nikad ne nosim telefon na trening, doručak, ručak i večeru i to ću da tražim i od svojih igrača. To zahteva koncentraciju, jer kad uđu u autobus kad ih vidim kako listaju telefone znam kakav će trening da mi bude“, rekao je između ostalog legendanrni trener.

BONUS VIDEO Željko Obradović o svom kumu Dušanu Ivkoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar