Foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde posle velike i ubedljive pobede u Lionu nad Asvelom (89:68) u petak uveče od 19 časova u Beogradu dočekuju veliki Real Madrid u 8. kolu Evrolige.

Samo dva odrađena treninga posle povratka iz Francuske i odmah okršaj sa Madriđanima, što nikako ne raduje trenera Sašu Obradovića.

PROČITAJTE JOŠ

Ali, šta je tu je. Od ranije je poznato da crveno-bele košarkaše očekuje pakleni novembar i mečevi praktično na svaka dva dana.

Zvezda za sada u Evroligi ima učinak od tri pobede i četiri poraza, baš kao i Real. Do sada su se u elitnom takmičenju sastajali u devet navrata, Španci imaju bolji skor 6-3.

„Utakmica sa Realom biće potpuno drugačija u odnosu na start sezone. Kada su igrali bez dodatne energije. Mogu da dođu do koša na više načina i sa više pozicija. Za takvu ekipu koja ima ogroman kvalitet, potrebno je da odigrate savršenu utakmicu kako biste je iznenadili. Posle pobede u Lionu imamo dobro raspoloženje, ali moramo da budemo jako pametni u ovoj utakmici“, poručio je Saša Obradović.

Kapiten Branko Lazić takođe je apostrofirao kratak vremenski period za oporavak, što dodatno otežava situaciju.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Nemamo puno vremena da se pripremimo na pravi način za utakmicu i za kvalitetnog protivnika. Zna se šta je Real Madrid i kakav kvalitet poseduje taj tim. Nisu puno promenili igrački kadar, ali osim velikog kvaliteta adut u ovoj sezoni im je što su uigrani i odlično se poznaju. Tačno se zna ko šta radi, igraju timski. Ipak, imamo i mi naše adute, odigrali smo odlično u Lionu, ukoliko odigramo meč bez previše grešaka i čvrsto, imaćemo šansu“, optimista je Branko Lazić.

Košarkaši Crvene zvezde već krajem vikenda igraju protiv Splita utakmicu ABA lige, da bi posle toga usledilo „duplo kolo“ i dva gostovanja u Milanu i Barseloni u Evroligi.

EVROLIGA, 8. KOLO

petak

Crvena zvezda – Real Madrid 19

PAO – Anadolu Efes 20

Bajern – Valensija 20.30

Asvel – Zenit 20.45

četvrtak

CSKA – Baskonija 89:86

Olimpijakos – Alba 75:71

Makabi Tel Aviv – Žalgiris 85:57

Barselona – Fenerbahče 97:55

Foto: Printscreen/Sofascore/Evroliga

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar