Foto: AP Photo/Steve Dykes

Centar Portland Trejlblejzersa Jusuf Nurkić smatra da je Nikola Jokić zasluženo postao MVP i da je i ove sezone u najužem izboru za to priznanje.

On je odgovarao na pitanja Nova.rs i srpskih novinara pred meč sa Njujork Niksima (subota, 23.00). Nurkić kaže da nisu baš mnogi videli da će Jokić postati najbolji košarkaš lige.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da nije realno da smo svi videli da će biti MVP, ali s obzirom na to kako je igrao prošle sezone i kakav je sistem napravljen oko njega, nesporno je da je bio MVP. Igrao je apsolutno sve utakmice, niko mu nije mogao ugroziti naslov MVP-ja. Ove godine definitivno top 3 kandidata, ne vidim neku veću razliku, ako ne igra možda i bolje nego prošle godine“, rekao je Nurkić.

Portland je prethodnih dana ostao bez druge violine ekipe Si Džej Mekoluma, koji je trejdovan u Nju Orleans Pelikanse u zamenu za Džoša Harta, Tomasa Satoranskog, Nikel Aleksander-Vokera i Didija Louzadu.

Tako je razbijen jedan od najboljih bekovskih tandema lige sa Dejmom Lilardom, koji je trajao devet godina.

„Teška situacija, s obzirom na to da su Dejm i Si Džej neki od mojih najboljih prijatelja u NBA. Kako sam došao u Portland, oni su bili prvi koji su imali otvorene ruke prema meni. Žao mi je da je takav čovek otišao, košarka je druga priča, po strani, razumemo da je to biznis i da oni rade najbolje za ekipu. Ovo je neki trenutak napred. Sad se možda čini kao korak nazad, ali ako se poslože kockice u ekipi, mislim da će biti to… Uvek gledam tako da ekipa radi na tome da budemo konkurentni i da ćemo igrati za prvaka. Ovo je mlada ekipa, ima mnogo novih igrača, pogotovo bekova. Imam osećaj da sam i starter i bekap u isto vreme. To je što je. Bio sam u nekim momentima karijere u sličnim situacijama, ali ovde je mnogo trejdova. Napravio se reset, za moguće trejdove, dolaske novih igrača. Nikad ne znaš, ali nadamo se najboljem, naravno“, rekao je Nurkić na pitanje Nova.rs.

Nikola Jokić Jusuf Nurkić Denver Portland
Foto: Tanjug /AP Photo/Steve Dykes)

Dodao je i da je znao da klub neće trejdovati njega, pa se prebacuje na to kako je i sam završio u Blejzersima iz Denver Nagetsa.

Tim iz Kolorada ga je birao u prvoj rundi drafta, onda je uvideo da je Jokić rešenje koje više odgovara Majklu Melounu. Nurkić smatra da su mogli da igraju zajedno.

„Ne vidim razlog zašto ne bismo mogli da igramo, pogotovo u današnje vreme. Ispalo je super za obojicu. Obe strane su prezadovoljne. Definitivno, po nekom mom razmišljanju, gledajući sa strane, nikad nije neko hteo da to profunkcioniše, jednostavno su morali da odluče kako hoće da idu dalje i to je ok. To je sport, nema tu nekih ličnih motiva. Kad pogledamo šta je urađeno u nekoliko utakmica, nismo, ili bar neki ljudi, treneri ili strukture koje su odlučivale tu, nisu htele da naprave da to funkcioniše“, istakao je Nurkić.

Foto: Tanjug AP Photo/Jack Dempsey)

Upitan da prokomentariše Jokićevu empatiju i zahtev prema Melounu, da ga vrati na klupu, u trenutku kada je Meloun odlučio da Nikola bude starter umesto Jusufa, Nurkić je povukao paralelu sa reprezentacijom Srbije.

„Pa da, ima empatiju, a onda ne odigra jednom za reprezentaciju i odmah nema empatiju više? Ne znam, ne sećam se toga, to je možda skoro izašlo. Sa njim stvarno, možete i njega i porodicu i braću da pitate, nikada nije bilo problema. Veliko je poštovanje između nas. Zta ta jkomentar ne znam, skroz normalan momak, čovek, bez obzira šta se radi. Teško je pričati odavde o Nikoli, možda je bolje da pričate vi iz Beograda“, zaključio je Nurkić.

Podsećamo, Portland sa Niksima u subotu igra meč u sklopu kampanje „NBA Saturdays and NBA Sundays presented by NBA 2K22“, u terminu koji odgovara Evropljanima.

BONUS VIDEO: Jokićev trener o odlasku u Megu i viziji o Partizanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar