Foto:shutterstock

Pored trojice igrača u srpskoj košarci, još jedan naš igrač sumnjiči se za nameštanje mečeva, ali ovaj put u Rumuniji, saznaje Nova.rs.

Naš portal pisao je koja koja trojica košarkaša su u pitanju i protiv njih se vode postupci od strane FIBA, ali tu nije kraj.

Istraga FIBA stigla je do Rumunije, a kako Nova.rs nezvanično saznaje pokrenut je postupak protiv takođe srpskog košarkaša, Nedeljka P. (27), zbog sumnji da je umešan u nameštanje utakmica.

Košarkaška liga Srbije objavila je krajem juna kako je FIBA pokrenula istragu zbog umešanosti određenih igrača u neregularne radnje.

PROČITAJTE JOŠ

Nova.rs je i najavila da se očekuju nove istrage protiv još igrača i za sada je u pitanju samo jedan novi slučaj, ali to ne znači da ih neće biti još.

Aleksandar I. (27) i David M. (26) bila su prva dvojica protiv kojih se vodi istraga oko nameštanja utakmica KLS, a od prošlog petka je otvoren postupak i protiv Nikole Ć. (26).

Simptomatično je i to da se sva trojica igrača nekako povezuju sa jednim klubom iz KLS, čiji su članovi bili u nekom periodu karijere ili prošle sezone. Međutim, važno je istaći i da klubovi Košarkaške lige Srbije nisu pod istragom FIBA povodom ovog slučaja.

Sve do sada učinjeno pokazuje jasnu nameru da se sankcionišu svi oni koji su sumnjiče da su učestvovali u nameštanju. KLS je rešena da pokaže nultu toleranciju prema pomenutim neregularnostima, te da zajedno sa FIBA očisti srpsku košarku.

Zanimljivo da je informaciju o pokretnju istrage zbog sumnji u nameštanje mečeva plasirao sam KLS i saopštenje je tada potpisao direktor takmičenja Aleksandar Grujin.

I nije trenutno poznato dokle će trajati „češljanje“ FIBA, nije isključeno i da se napravi pauza u susret novoj sezoni…

Prema nezvaničnim informacijama našeg portala, FIBA je formirala predmete na osnovu poruka koje su igrači razmenjivali međusobom i tako praktično dogovarali nameštanja utakmica, odnosno njenih određenih delova, i na tome zarađivali putem kladionica.

Takođe, nisu isključena ni hapšenja igrača zbog sumnje da su umešani u nameštanje utakmica, ali to će biti moguće tek po okončanju istraga i nakon što FIBA zatvori svoje predmete. Veruje se i da sankcije FIBA neće biti jedine, niti krajnje, a navodno već postoje određene krivične prijave od još pre tri godine za neke sumnjive košarkaške utakmice u Srbiji.

Zbog svega navedenog izvesno je i da će se policija pozabaviti ovim slučajevima kada FIBA bude završila, te nas u srpskoj košarci očekuje vruće i burno leto, moguće i jesen.

BONUS VIDEO Da li su nameštene košarkaške utakmice u Srbiji?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar