Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Što bolje Nikola Jokić igra, to su jači pokušaji da se omalovaže njegovi rezultati i individualni učinak.

PROČITAJTE JOŠ

Iako as Denvera igra sve bolje u sezoni u kojoj brani MVP priznanje, iako ima iza sebe četiri tripl-dabla u poslednjih šest mečeva, iako mu uspeva da dođe do impresivnih brojki uprkos ozbiljnim kadrovskim problemima u kojima je Denver, postoje pokušaji da se to minimalizuje.

To je doživelo kulminaciju u anketi čuvenog „Atletika“, koji je izvršio ispitivanje čak 118 nekadašnjih NBA igrača. Oni su dobili jednostavno pitanje, „ko je trenutno najbolji NBA igra“, a Jokić nije čak ni u prvih pet!

Naime, Kevin Durent dobio je 44.4 posto glasova, Lebron Džejms 31.6 posto, sledi Janis Adetokumbo sa 13,6, sledi Stef Kari sa 3,5 posto, na kraju je tek Džoel Embid sa „mršavih“ 1.8 posto, Jokić ni toliko glasova nije dobio.

Sve to imalo bi smisla da Jokić nije ove nedelje došao do svog četvrtog tripl-dabla u poslednjih šest utakmica, i to tako što je ubacio 27 poena uz 11 asistencija i 10 skokova, usput je prestigao Džejmsa Hardena jer je 63 puta došao do tripl-dabla u karijeri.

Zbog Jokića je došlo i do svađe u studiju ESPN-a jer je su dva bivša NBA šampiona pokušala da ospore Jokićev učinak. Zek Lav, poznati NBA novinar, sve je objasnio Kendriku Perkinsu i Ričardu Džefersonu.

„Nikola Jokić ima 26,5 poena po meču, 14 skokova i 7 asistencija. On šutira 58 odsto, a 66 odsto za dva! Izaberite bilo koju naprednu statistiku, on je po svakoj najbolji u NBA“, rekao je Lav, ali je ironija da u ligi u kojoj su svi opterećeni statistikom, ona prestaje da bude važna kada Jokić prevaziđe domaće američke zvezde.

Perkins i Džeferson negodovali su zbog toga, ali je sagovornik bio uporan.

„Nagetsi su sa Nikolom Jokićem na terenu na „+14“ poena na 100 poseda lopte, a sa njim na klupi su na „-16″. Sa Nikolom Jokićem na terenu Nagetsi su praktično najbojji tim ikada, a kada je van terena najgori su. Jedini razlog zašto nije u razgovoru oko MVP nagrade je jer su desetkovani Nagetsi loši“, naveo je Lav.

Nepisano je pravilo da je teže braniti titule nego ih prvi put „juriti“, nema sumnje da će kod Jokića to biti još ozbiljniji izazov zbog stvari na koje ne može da utiče, a to je način kreiranja javnog mnjenja.

BONUS VIDEO  Novak navija u transu, nervira se, samo što nije uleteo na parket, Zvezda – Barselona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare