Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Kako uspeva? To je jedno od glavnih pitanja kada vidite partiju Džimija Batlera nakon što je propustio (ovog puta) sedam mečeva zbog povrede prsta.

Vratio se na teren i odmah sasuo 31 poen uključujući i dva slobodna bacanja na 11,8 sekundi do kraja produžetka za pobedu Majamija sa 96:95 protiv Bruklina.

PROČITAJTE JOŠ

„Drago mi je što smo pobedilo. Mislim da smo trčali dovoljno i da smo se stavili u situaciju da se preokrenemo i da igramo 40 minuta. Šta god je bilo potrebno, mi smo uradili“, poručio je Batler.

Još jednom je starter u Majamiju bio Nikola Jović koji je sada imao nešto manju minutažu. Za 18 minuta je postigao pet poena uz tri skoka i dve asistencije, a pogodio je dva od četiri šuta (1/3 za tri) što govori da je i u napadu imao mnogo manje zaduženja nego ranije.

Jović je pokazao da odlično zna da „čita sobu“, te da pronađe igrače u savršenim pozicijama, otuda i ne čudi što je Tajler Hiro već nekoliko puta rekao ove sezone da voli da igra sa njim.

Mikal Bridžis je stigao do 26 poena u Bruklinu uz devet skokova i šest asistencija, a Kem Tomas je dodao 23. Netsi su izgubili treći put zaredom i osmi put u poslednjih devet mečeva.

Majami je uspeo da se vrati u meč iako je u prvom poluvremenu postigao tek 31 poen (najgore poluvreme u sezoni), a kada je podignuta odgovornost u odbrani odjednom je Bruklin pogodio samo 30 odsto šuteva.

To je na kraju i donelo pobedu.


NBA rezultati

Utorak, 16. januar

Memfis – Golden Stejt 116:107

Klivlend – Čikago 109:91

Bruklin – Majami 95:96 pp

Toronto – Boston 96:105

Juta – Indijana 132:105

LA Lejkers – Oklahoma 112:105

BONUS VIDEO Denver razmontirao Memfis uz novi tripl dabl Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar