Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denvera su doživeli poraz u neizvesnoj završnici od Nju Orleansa na svom parketu rezultatom 113:108.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski as Nikola Jokić odigrao je odličnu utakmicu, i ostvario novi tripl-dabl u sezoni. Jokić je meč završio sa 27 poena, 11 asistencija i 10 skokova.

Centar Denvera je loše počeo meč, s obzirom na to da je u prvoj četvrtini napravio dva brza faula zbog čega je ranije otišao na klupu i ostao bez poena u tom periodu.

Denver je održavao prednost, ali se Jokić mučio sa Stivenom Adamsom pa je naš centar  napravio dva faula i to je značilo da mora na klupu, iako nije šutnuo nijednom ka košu.

To su Pelikansi iskoristili da preokrenu rezultat i povedu sredinom drugog perioda i do kraja poluvremena steknu sedam poena razlike.

Jokić je igrao fantastično u trećoj četvrtini u kojoj je ubacio 14 poena uz pet skokova i četiri asistencije.

Posle odmora u prvoj polovini poslednje deonice, Jokić se vratio na teren i nastavio sa dobrom igrom, ali nije uspeo da to kruniše na samom kraju.

U završnici pri rezultatu 119:115 za Pelikanse, na 29 sekundi do kraja „Džoker“ promašuje trojku posle tajmuta, hvata ofanzivni skok ali u nastavku akcije, Marej promašuje šut za tri i Nju Orleans sa bacanja potvrđuje pobedu.

Naš centar je imao i visok procenat šuta iz igre pošto je pogodio 12 od 18 šuteva, dok je za tri poena šutirao 3 od 4 pokvarivši na kraju perfektan učinak sa te pozicije. Jedini raspoložen za igru pored Nikole bio je Džamal Marej sa 23 poena 3 skoka i 6 asistencija, a dvocifreni su bili još i Porter sa 17 poena i 9 skokova i Vil Barton koji je ubacio 16 poena.

Na drugoj strani u redovima Pelikansa briljirali su Ingram i Zajon Vilijamson sa po 30 poena. Ingram je dodao i osam asistencija i šest skokova uz šut iz igre 11 od 23, dok je Zajon bio mnogo racionalniji i šutirao sjajnih 9 od 13 uz 11 od 14 sa linije slobodnih bacanja.

Denver je posle ovog poraza na petom mestu u konferenciji sa skorom od 25 pobeda i 16 poraza, dok je Nju Orleans 12. sa skorom 17-24.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar