Foto: Tanjug/AP Photo/Tony Dejak

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Klivlend Kavalirse sa 120:103 u noći između petka i subote, a srpski centar Nikola Jokić upisao je sedmi tripl-dabl sezone.

Nagetsi su slavili predvođeni sjajnom partijom Džamala Mareja koji je ubacio rekord karijere, čak 50 poena (21/25 iz igre) i konačno se priključio Jokiću po učinku za Denver.

PROČITAJTE JOŠ:

Jokić je postigao 16 poena (5/8), imao je 12 skokova, deset asistencija i četiri ukradene lopte, dok je Marej uz 50 poena imao još i šest skokova i po dve asistencije i ukradene.

Denver i Nikola su od starta počeli da pokazuju ono što ih karakteriše čitave sezone. Somborac je već u prvim napadima upisao dve asistencije za Majkl Porter Džuniora i Džamajkla Grina i to u svom stilu – atraktivno.

Tim iz Kolorada je rano poveo sa 23:14 sredinom prve četvrtine, Porter je dobro ušao u meč, pa je posle novog dodavanja Jokića, trojkom odveo svoj tim na +12.

Pre kraja prve četvrtine viđen je i jedan od poteza za špice kada je centar Nagetsa asistirao Porteru pod košem dok je gledao na sasvim drugu stranu, te je Denver posle 12 minuta vodio 33:23.

Upravo je ta linija Porter-Jokić funkcionisala toliko dobro, pa je mladi igrač Nagetsa do kraja ubacio 22 poena uz sedam skokova, a u Klivlendu su sa 23, odnosno 20 poena bolji od ostalih bili Kolin Sekston i Džeret Alen.

Marej je sve vreme pogađao, ali je Nikola svojim poenima za 69:50 zaključio prvo poluvreme, da bi Denver u drugo ušao sa komotnom prednošću.

Foto: Tanjug/AP Photo/Tony Dejak

Nagetsima je ove sezone rak rana između ostalog bilo i to što, čak i kada stvore veliku prednost – olako je izgube.

Sada to nisu sebi dopuštali, pa su Klivlendu naneli deveti uzastopni poraz dok je Denver prekinuo neugodan niz od dva poraza.

NBA petak na subotu:

Klivlend Kavalirs – Denver Nagets 103:120

Orlando Medžik – Golden Stejt Voriors 124:120

Boston Seltiks – Atlanta Hoks 121:109

Filadelfija Seventisiksers – Čikago Buls 112:105

Memfis Grizlis – Detroit Pistons 109:95

Milvoki Baks – Oklahoma Siti Tander 98:85

Nju Orleans Pelikans – Finiks Sans 114:132

Minesota Timbervulvs – Toronto Reptors 81:86

Los Anđeles Klipers – Juta Džez 116:112

Odloženo:

Hjuston Rokets – Dalas Maveriks

Njujork Niks – San Antonio Spars

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar