Foto: Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Jokić i Denver zadali težak udarac, Lejkersima klizi plej-in iz ruku

Srpski košarkaš Nikola Jokić predvodio je Denver Nagetse u velikoj pobedi nad Los Anđeles Lejkersima sa 129:118.

PROČITAJTE JOŠ:

Jokić je imao neverovatnih 38 poena i 18 skokova uz šest asistencija, dve blokade i tri ukradene lopte. Time se pridružio Janisu Adetokumbu kao jedinom igraču pre njega ove sezone sa 35/15/5/2/2 utakmicom.

Na drugoj strani, u odsustvu Lebrona Džejmsa najbolji je bio Entoni Dejvis s 29 poena, devet skokova i osam asistencija.

Ovaj poraz „jezeraše“ boli više nego uobičajeno, jer je došao u njanezgodnijem momentu sezone. Naime, Lejkersi su trenutno 11. na Zapadu sa skorom 31-47, a mnogi ih smatraju za najneprijatnije iznenađenje u ligi.

Ispred njih je sada San Antonio sa dve pobede više nakon 78 utakmice, a tri trijumfa u prednosti su Nju Orleans Pelikansi.

Do kraja je ostalo četiri kola, a Lebron i ekipa su se doveli u situaciju da ne odlučuju sami o svojoj sudbini, već pored dobrih partija moraju da čekaju i da rivali podbace.

Lebron Džejms
Lebron Džejms; Foto: Tanjug/AP Photo/David J. Phillip

Lejkersi su trenutno u seriji od šest poraza, kvalitet igre zabrinjava navijače čitave sezone, a na sve to nadovezale su se i povrede, što Lebrona, što Dejvisa.

Do kraja regularnog dela, „jezeraši“ neće imati nimalo lak zadatak. Najpre će snage odmeriti sa vicešampionom ekipom Finiksa, a onda ide i gostovanje Golden Stejtu. Sigurna pobeda se očekuje protiv Oklahome, a regularnu sezonu zatvaraju sa Denverom u duelu koji može biti važan za obe ekipe.

Sa druge strane, San Antonio će na noge Jokiću i Nagetsima već za dva dana, da bi potom usledili dueli sa Minesotom, Golden Stejtom i Dalas Maveriksima. Nju Orleans će za protivnike imati Sakremento, Portland, Memfis i Golden Stejt.

Teško je reći čiji je raspored najpovoljniji, ali je evidentno da su Lejkersi u velikom problemu.

Nikola Jokić, Lejkersi
Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Ukoliko ostanu van deset najboljih ekipa, to će biti tek treći put u karijeri da je Lebron ostao bez plej-ofa. Poslednji put se to dogodilo 2019. godine, a pre toga davne 2005. kada je bio član Klivlenda.

Džejms igra izvrsnu sezonu, beleži 30,3 poena, 8,2 skoka i 6,2 asistencije po meču i sve to radi u 37. godini života. Ipak, pitanje je da li će to biti dovoljno da povuče ceo tim, koji je na početku sezone važio za „drim tim“.

U nešto blažoj, ali činjenica nezavidnoj situaciji, nalaze se i Bruklin Netsi, kojima je plej-in neminovan, ali protivnik u njemu još uvek nije.

Kevin Durent igra sjajno, pogotovo od početka marta, nedavno je upisao i 55 poena protiv Atlante, ali ni to nije bilo dovoljno za timsku pobedu. Stigla je i podrška u vidu Kajrija Irvinga, koji je nakon višemesečnog čekanja dobio dozvolu da zaigra i domaće utakmice u Njujorku.

Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Netsi imaju skor 40-38, isto koliko i Šarlot Hornetsi, koji su prvi iznad crte za plej-in. Ispred Bruklina nalazi se Atlanta sa pobedom više, a kao siguran na sedmoj poziciji nametnuo se Klivlend.

Bruklin je imao nekoliko crnih serija tokom sezone, ali svakako važe za ekipu koju bi svi želeli da izbegnu u plej-ofu.

Ono što je ohrabrujuće za Netse je nešto lakši raspored do kraja sezone. Rivali će im biti Hjuston, Njujork, Klivlend i Indijana, pa se očekuje da upišu makar tri, ako ne i četiri trijumfa.

Sa druge strane Atlanta će imati nešto jače rivale, pa će borba za osmo mesto biti nezivesna do samog kraja. Osma pozicija zapravo donosi dve šanse da ekipa izbori plej-of, jer u slučaju poraza u plej-inu od sedmog na tabeli, osmi igra odlučujući meč sa pobednikom između devetog i desetog za prolaz dalje.

BONUS VIDEO Stef Kari i Lebron obeležili NBA ol star meč u Klivlendu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar