Foto: Tanjug/AP Photo/John Raoux)

Nikola Jokić razbija i nema nameru da stane.

Ipak, Orlando je uspeo da savlada Denvera sa 115:104, ali je još jednom Jokić bio lišen pomoći Džamala Mareja.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je postigao 29 poena za 37 minuta, te dodao 12 skokova i šest asistencija, čime je prekinuo niz tripl-dabl učinaka.

Ipak, imao je nekoliko fantastičnih poteza koji su oduševili sve. Provozao je centre Orlanda nekoliko puta na ringišpilu, a dva puta se praktično prošeta do koša.

Postigao je i sjajnu trojku sa visokim lukom, te zakucao u kontranapadu. To zakucavanje je prava retkost u njegovim partijama zbog čega se već vrti na društvenim mrežama.

Pokazao je svu širinu svog talenta, ali ni to nije pomoglo Denveru da stigne do novog trijumfa.

Glavni problem Denvera bio je nedostatak poena rezervista, pa je tako Medžik dobio rat igrača sa klupe sa 56-10. Prosto, nije postojao način kako bi Denver taj zaostatak mogao da nadoknadi.

Čak i to što je Eron Gordon postigao 37 poena (rekord sezone) uz 14 skokova nije pomoglo Denver da stigne do trijumfa. Upravo su Gordon i Jokić postizali jedine poene Denvera u toj deonici.

„Naši momci znaju da možemo da igramo protiv bilo koga u ligi i to je nešto što nastavljaju da dokazuju. Tako ćemo nastaviti da igramo iz noći u noć“, poručio je trener Orlanda Džaman Mozli.

Denver je poveo sa 12-0 nakon što je Orlando promašio prvih pet pokušaja iz igre, a onda su do poluvremena šutirali 67 odsto, tačnije 27/43.

Majkl Meloun, trener Denvera, pojasnio je šta je poručio timu na poluvremenu.

„Poruka je bila prosta – ne igramo dovoljno jako, ne igramo dovoljno fizički. Oni su radili više od nas, bacali su se po podu za ničije lopte, a mi smo se savili i pokušali da ih podignemo“, rekao  je Meloun.

Još jedna otežavajuća okolnost za Denver je što je ostao bez Džamala Mareja. Kako je naveo Meloun teško je očekivati da će Kanađanin biti na parketu pre Ol-star vikenda zbog upale u desnom kolenu.


NBA rezultati, 10. februar

Orlando – Denver 115:104

Bruklin – Čikago 116:105

Atlanta – Finiks 116:107

LA Lejkers – Milvoki 106:115

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar