Nikola Jokić
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Veliki prepoznaju velike, tako je uvek bilo u NBA ligi.

Nikola Jokić je sa Denverom naneo San Antonio Sparsima 12. poraz u nizu sa 132:120.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski centar je još jednom bio maestralan. Protiv San Antonija je ubacio čak 39 poena za Denver (rekord sezone) u pobedi od 132:120, a za razliku od nekih prethodnih mečeva imao je i podršku saigrača.

Jokić je proveo na terenu 34 minuta (nešto manje nego u poslednje vreme), ali je uspeo da pogodi 17 od 29 šuteva iz igre (bez šuta za tri poena) uz 11 skokova i devet asistencija i tako učestvuje u čak 64 poena Denvera. Ipak, samo jedna asistencija mu je nedostajala da dođe do novog tripl-dabla.

Dosta retko se, pogotovo u poslednje tri sezone, dešava Jokiću da meč završi bez pokušaja za tri poena, ali prethodne večeri nije bilo potrebe za tim. Prosto tim je bio na svom uobičajenom nivou, pogađao je trojke, pa nije bilo potrebe da se dodatno širi iz reketa.

Ipak, nakon svega je ispao još jednom veliki gospodin, pa se poklonio Viktoru Vembanjami, novoj NBA zvezdi kojoj se predviđa blistava karijera.

„Ima samo 19 godina. Ne plaši se da će se umoriti, igra veoma čvrsto. Ništa ne uzima zdravo za gotovo. Greši, što je sasvim normalno. Mislim da mu ni mediji ne pomažu mnogo, ali navićiće se na to. Biće taj koji će promeniti igru, sto odsto. On je već na tom putu“, kaže Jokić.

Srpski centar je otkrio i da nije napravio nikakva prilogađavanja u igri.

„Nisam, zato mi je šut bio blokiran nekoliko puta. Stvarno nisam, a trebalo je“.

Istakao je i zbog čega je Vembanjama toliko značajan u defanzivi.

„Momak je u stanju da se brani protiv bilo koga na parketu. Može da se brani na pozicijama od jedan do pet. I to je dobra stvar za njega, kako bi naučio svaku moguću poziciju na terenu. Čisto zbog iskustva. Znam da mu je teško da juri svakoga okolo, zato što je u Francuskoj igrao na poziciji centra“, dodao je Jokić.

BONUS VIDEO Novi tripl-dabl Nikole Jokića nedovoljan za pobedu u Orlandu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar