Bogdan Bogdanović
Foto: Screenshot X Atlanta Hawks

Pronašao je novu ulogu, pronašao je novu snagu.

Bogdan Bogdanović nastavlja da napreduje iz sezone u sezonu, a ove godine u Atlanti ima i nešto drugačije uloge nego ranije.

Boston Seltiksi su slavili sa 113:103, ali je srpski as pokazao da je jedan od najboljih igrača sa klupe u čitavoj ligi.

PROČITAJTE JOŠ

Ni u jednom trenutku se nije osetilo da je umoran, a onda je otkrio i zbog čega. Ovaj trenutak je oduševio Amerikance.

„Znate, izgubili smo. Moja porodica i prijatelji tamo u Srbiji gledaju do kasno, baš kasno u noć ovo. Čak i kada sam umoran, a osećao sam umor danas… Kada zagrevanje krene, ja se samo setim njih. Oni mi daju motivaciju“, otkrio je Bogdanović.

Bogdan Bogdanović je susret završio sa 23 poena uz sedam skokova i ovog puta bez ijedne asistencije. Dobio je nešto drugačiju ulogu na gostovanju Bostonu i nju je iskoristio maksimalno. Pogodio je čak sedam od 10 trojki, a neke od njih je postizao preko centara ili preko dvojice igrača. Bio je toliko uveren da će njegovi šutevi završiti u košu. Ukupno je šutnuo 12 puta i čak osam puta je bio precizan (66,6 odsto).

Proveo na parketu 31 minut, a sa njim je Atlanta imala -1. To je ubedljivo najmanji minus u odnosu na broj minuta od svih u timu.

Srpski košarkaš je dočekao i veliku promenu u NBA ligi. Za razliku od nekih prethodnih sezona, ovog puta je čak igrana i izolacija za njega. Mogao je da dobije ovlašćena da na čitavoj strani igra protiv rivala, pa je tako jednom prilikom i uspeo da završi akciju.

BONUS VIDEO Novi tripl-dabl Nikole Jokića nedovoljan za pobedu u Orlandu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar