Bogdan Bogdanović
Foto: Tanjug/AP Photo/Steven Senne)

Srpski košarkaš dobija sve više ovlašćena u napadu Atlante od početka sezone.

Izašao je na čuveni bostonski parket koji se razlikuje od svakog drugog na planeti i zablistao, Seltiksi su na kraju slavili sa 113:103, ali je on bio jedan od kolovođa Atlante u pokušaju da se vrati u igru.

PROČITAJTE JOŠ

Bogdan Bogdanović je susret završio sa 23 poena uz sedam skokova i ovog puta bez ijedne asistencije. Dobio je nešto drugačiju ulogu na gostovanju Bostonu i nju je iskoristio maksimalno. Pogodio je čak sedam od 10 trojki, a neke od njih je postizao preko centara ili preko dvojice igrača. Bio je toliko uveren da će njegovi šutevi završiti u košu. Ukupno je šutnuo 12 puta i čak osam puta je bio precizan (66,6 odsto).

Proveo na parketu 31 minut, a sa njim je Atlanta imala -1- To je ubedljivo najmanji minus u odnosu na broj minuta od svih u timu.

Srpski košarkaš je dočekao i veliku promenu u NBA ligi. Za razliku od nekih prethodnih sezona, ovog puta je čak igrana i izolacija za njega. Mogao je da dobije ovlašćena da na čitavoj strani igra protiv rivala, pa je tako jednom prilikom i uspeo da završi akciju.

Od Bogdanovića su pili efikasniji samo Deandre Hanter sa 24 poena, četiri skokva i dve asistencije, te, očekivano, Tre Jang koji je susret završio sa 33 poena uz pet skokova i sedam asistencija (12/27 iz igre, 6/16 za tri).

U pobedničkom timu je najefikasniji bio Džejson Tejtum sa 34 pooena, devet skokova i četiri asistencije, a pratio ga je Džejlen Braun sa 21 poenom, sedam skokova i tri asistencije.

Ni ovog puta Seltiksi nisu mogli da računaju na Kristapsa Porzingisa i Džrua Holideja zbog povreda.

„Uglavnom igraju osmorica od početka sezone. Moramo da pronađemo trenutke u kojima će momci dobiti prilike, videti šta možemo da unapredimo. To je savršena prilika kada su igrači odsustni“, poručio je Džo Mazula, trener Bostona.

Bio je ovo prvi međusobni meč od kada je Boston sa 4-2 eliminisao Atlantu prošle sezone u plej-ofu.


NBA rezultati

Petak

Boston – Atlanta 113:103

Memfis – Minesota 97:119

Njujork – Finiks 113:116

Orlando – Šarlot 130:117

Bruklin – Čikago 118:109

Klivlend – Toronto 105:102

Denver – San Antonio 132:120

BONUS VIDEO Novi tripl-dabl Nikole Jokića nedovoljan za pobedu u Orlandu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar