Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Majkl Meloun, trener Denver Nagetsa, objasnio je da novac ni u jednom momentu nije promenio Nikolu Jokića, ali i otkrio koji meč je prelomio da na njega gleda kao na jednog od najboljih na svetu.

Otkrio je da je upravo pre nekoliko nedelja o ovoj situaciji iz Letnje lige pričao i sa našim asom, te da na početku niko nije mogao ni da pretpostavi koliko će srpski centar napredovati.

PROČITAJTE JOŠ

„Smejao sam se sa njim pre neku nedelju o ovome. Sećam se prvog leta kada sam došao ovde, draftovali smo Emanuela Mudijea i otišao sam u Las Vegas na Letnju ligu. Bili su tu Mudije, Geri Heris, Džefri Lovernj i Nikola Jokić. Čitavo to leto nije uradio nijednu stvar zbog koje bih pomislio da će biti najkorisniji igrač lige (MVP). Nijednu stvar!“

Ipak, strateg „grumenja“ otkrio veliku promenu u ponašanju našeg asa, ali i pokazatelj kakav je, zapravo, radnik:

„Nakon toga se posvetio da uđe u dobru formu. Izgubio je oko 15 kilograma pod našim nekadašnjim kondicionim trenerom Steveom Hesom. Kroz ‘ruki’ sezonu videli smo da je sjajna ličnost, da je zabavan, pravi šaljivdžija (engleski ‘joker’).“

Objasnio je i koji je to bio ključni susret koji je zauvek promenio percepciju o bivšem igraču Mege, trenutak kada su svi shvatili da može i mnogo više:

„Mislim da se kao njegova utakmica istakla ona u San Antoniju protiv igrača iz Kuće slavnih poput Tima Dankana. Otišao je tamo i postigao, čini mi se, 26 poena, 13 skokova i devet asistencija i tada sam pomislio: Ovaj momak ima šansu da postane poseban igrač“.

Oduševilo ga je što se Srbin nije promenio ni kada je potpisao petogodišnji ugovor vredan 148 miliona dolara:

„I od tada do sada kada je u prvoj petorci NBA lige, bio je dva puta zaredom Ol-star, jedan je od najboljih igrača na svetu. Ono što volim u vezi sa njim je da se nije promenio. Svi su mislili da će se promeniti kada potpiše veliki ugovor, kako novac menja ljude. Nikola Jokić je ista osoba kao onog dana kada sam ga upoznao. Skroman, zabavan, veoma inteligentan. Imao sam veliku sreću da treniram superstara koji je skroman kao on“, rekao je Meloun.

Objasnio je kako centar iz Sombora deluje na ostatak tima:

„On postavlja primer za ostale. Bilo da su zagrevanja, vežbe pokazivanja, pik en rol, šta god da radimo – Nikola to radi jako. Kada najbolji primer postavi primer svakog dana, ne možeš da tražiš više. Imamo mladi tim, Nikolu da bude superstar, ali i lider, da bude primer za sve mlade igrače. Nikola je spreman da svake godine bude veći lider, raste iz sezonu u sezonu i zaslužio je sve“, završio je Meloun.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar