AP Photo/Brandon Dill)

Nikola Jokić igra briljantnu sezonu što je pokrenulo brojna pitanja, pogotovo ono o fizičkoj spremi i višku kilograma koje ga uvek prati. Srpski košarkaš je ove godine uspeo da taj problem prevaziđe što je rezultiralo najbojom sezonom u karijeri do sada i ulogom prvog favorita u trci za MVP nagradu ove godine.

Jokić je objasnio kako je došlo do transformacije i gubitka kilograma u periodu od šest meseci.

PROČITAJTE JOŠ

„Pre dve godine sam odlučio da smršam. A ceo proces je trajao 6-8 meseci. Telo je tvoj alat, pa moraš imati najbolji mogući alat. To je bio moj cilj, da imam telo u najboljoj mogućoj formi za igranje košarke. Da budem agresivan, da budem bolji u svakoj utakmici, na svakom treningu. Za to je potrebno mnogo žrtvovanja i snaga volje da se to ostvari“, objasnio je srpski košarkaš.

Nikola Jokić ističe da je veliku ulogu u njegovoj karijeri imao i Ognjen Stojaković, trener Denvera za razvoj košarkaša.

„Sećam se Ogija kada sam igrao za Megu, on je imao malu košarkašku akademiju. To je moje prvo sećanje na njega. Posle sam ga sreo kada je postao asistent trenera razvoja u Denveru, pre nego što sam ja i došao u NBA. Sreli smo se u Beogradu i tu je počeo naš odnos. Od tog trenutka do danas je napredovao u košarkaškom i životnom smislu. On je neko ko je uvek prisutan. Porodični smo prijatelji, idemo jedan kod drugog u posetu. On je i moj čovek sa kojim mnogo pričam o košarci. Veoma smo dobri prijatelji”.

Kada je priča o trci za MVP-a, Jokić ističe da se ne opterećuje sa timokić je takođe izneo svoje mišljenje o činjenici da ga smatraju za ozbiljnog MVP kandidata.

„Ne znam, jesam, nisam? Nije bitno. Postoji mnogo talenta u svetu, ne samo u SAD. Mislim da je u tome lepota. Dajemo svoj deci priliku da vide šta mogu u NBA. Da mogu da postanu Ol-star. Nadam se da živimo snove neke dece”, kaže naš as.

Naš centar je ove godine za saigrača dobio i Argentinca Fakunda Kampaca za koga ima samo reči hvale.

„Fakundo igra sjajno. Još uvek se prilagođava. To je drugačiji stil košarke. Ali možete da vidite da igra sve bolje i bolje. Kako nedelje prolaze mislim da će biti mnogo dobar. Čim se opusti, i kaže sebi: ‘Oh, ovo je normalno, mogu da budem ovde’“, rekao je Jokić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar