Foto: AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić nastavio je sa MVP partijama, ovaj put, pobedu Denveru je doneo protiv Golden Stejta (114:104).

PROČITAJTE JOŠ

Dominirao je Somborac za svoj peti sezonski tripl-dabl, a kao centar predvodi listu najboljih asistenata lige sa prosekom 10.4!

Ovaj put, Golden Stejtu je ubacio 23 poena uz 14 skokova i tačno 10 asistencija za 35 minuta na parketu, uz šut 8-16.

Imao je trener Meloun nedavno zamerke za izgubljene lopte, sveo ih je na tri Jokić u ovom meču, sa linije penala je bio besprekoran sa 7-7, pa je tako uzaludno bilo rešetanje Stefa Karija.

Trojkaš Voriorsa je imao 35 poena uz 11 skokova i četiri asistencije, Vajsman ga je pratio sa 18 poena, Jokić je imao podršu Bartona i Mareja sa po 17 poena.

Nažalost, nije bilo prilike da se sretne Jokić sa Alenom Smailagićem zbog povrede momka iz Koteža, a Denver je vodio u većem delu meča držeći razliku na ivici dvocifrene, što je bilo dovoljno za 6. trijumf uz šest poraza.

Identičan učinak ima i Golden Stejt, a u Denveru imaju za čime da žale, nekoliko sjajnih partija Jokića nije trijumfalno krunisano, prilika za pozitivan učinak javlja se 18. januara kada je protivnik Juta.

U ostalim mečevima, Toronto je nadigrao Šarlot uz 25 poena Bučera, a školu Evropljana uz Jokića je vrhunski predstavio Domantas Sabonis.

Litvanac je ubacio 23 poena uz 15 skokova za pobedu Indijane nad Portlandom, u kom je Lilard odigrao ispod svojih standardnih očekivanja, sa 22 poena. Uz to, Brogdon je u Indijani imao 25 poena, a Hjuston je imao veliku želju da se pokaže posle odlaska Džejmsa Hardena.

Tako su pali Sparsi uz 27 poena Vuda i 23 Brauna, Džonson je bio najbolji u Sparsima sa 29 poena.

Najefikasniji tim večeri bila je Filadelfija sa 125 poena protiv Majamija, Milton je prednjačio košgeterski sa 31 poenom uz sedam asistencija.

NBA, rezultati

Filadelfija – Majami 125:108

San Antonio – Hjuston 105:109

Toronto – Šarlot 111:108

Denver – Golden Stejt 114:104

Portland – Indijana 87:111

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar