Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Somborac nadomak istorijskog podviga.

Od dolaska u NBA ligu 2015. godine, Nikola Jokić je iz sezone u sezonu rastao, pre nego što je 2021. postao prvi Srbin koji je osvojio trofej namenjen najboljem igraču takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ...

Godinu dana kasnije, Jokić samo nije na dobrom putu da taj uspeh ponovi, već je napravio izuzetno veliki iskorak. Pre svega, gotovo sam je Denver Nagetse odveo do mesta u plej-ofu, iz utakmice u utakmicu „odmiče“ direktnim konkurentima za MVP titulu, a svojim igrama došao je nadomak jednog podviga koji teško da će iko ponoviti u istoriji najkvalitetnije košarkaške lige na svetu.

Naime, centru tima iz Kolorada nedostaje još samo 31 poen kako bi postao prvi košarkaš ikada koji je u jednoj sezoni ostvario učinak od 2000 poena, 1000 skokova i 500 asistencija.

U ovom trenutku, dva meča pre kraja ligaškog dela sezone, Jokić na svom „kontu“ ima 1,969 poena, 1,003 skoka i 578 asistencija.

Nagetsima je preostalo da odigraju još susrete protiv drugoplasirane ekipe Zapadne konfrencije, Memfis Grizlisa, te eliminisanih Los Anđeles Lejkersa.

Ove sezone, Jokić je protiv Memfisa ubacio 26, 34 i 23 poena na prethodne tri utakmice, dok je protiv „jezerdžija“ imao redom 17, pa 38.

Prethodno, ovom podvigu je bio najbliži Vilt Čemberlen, koji je u sezoni 1967/1968 ostao za osam poena „kratak“.

BONUS VIDEO: Košarkaši Crvene zvezde nisu držali „Zaustavite rat“, sa tribina zvižduci

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar