Dovoljno je reći Nikola Jokić

Sve tajne i istoriju srpske košarke pratite na Nova.rs uz MaxBet.

Prvi put u istoriji uradio je nešto. Oborio je rekord star toliko i toliko godina. Niko kao on. Čak su i oni koji su ga osporavali, poput Kendrika Perkinsa, promenili ploču i počeli da govore: „Imamo novog šerifa u gradu, to znači najboljeg košarkaša na svetu – Nikolu Jokića“.

„Presrećan da mi imamo jednog takvog, samo da mu poželim da još dugo igra i da osvoji neku titulu“, poentirao je u svom stilu Dejan Tomašević.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je, bez dileme, najbolji na svetu za Božidara Maljkovića, dok je Žarko Zečević naglasio kako u NBA i dalje ne mogu da ukapiraju srpskog centra i zvezdu Denvera, kome prilikom skoka jedva novine mogu da se izvuku ispod nogu.

„On u glavi, kad primi loptu, za gde će da je pošalje ili šta će da uradi s njom. On se zabavlja kao veliki pijanista, kao veliki slikar“, objasnio je Maljković.

Toliko je granica pomerio, neke i postavio na nedodirljive visine, a njegova ležernost i stav svemu što radi daje posebnu notu.

Šta su još naši velikani rekli o Jokićevoj magiji čeka vas u osmoj epizodi (20.00) serijala „100 godina košarke u Srbiji“ na portalu Nova.rs, a u njoj nove sjajne priče o neponovljivom momku iz Sombora.

BONUS VIDEO „Marina nikome nije rekla da dolazim, svi u šoku“: Sonja Vasić o pisanju zlatne istorije ženske košarke