Baskonia vs KK Partizan Foto:Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

Završeno je i 34. kolo Evrolige, pa je ligaški deo elitnog takmičenja okončan i poznati su parovi plej-ina.

Timovi su imali svoje uspone i padove, Partizan je „za dlaku“ ostao kratak i van plej-ina, pošto je pobedio Valensiju kod kuće u poslednjem meču.

Anadolu Efes je serijom pobeda u poslednja dva meseca zadao domaći zadatak mnogim evroligašima i u četvrtak je ponizio Crvenu zvezdu sa 100:55 u meču u kom se borio za plej-in.

Uhvatio je poslednji voz za taj meč u kom ga, posle dramatičnog poraza od Baskonije u petak uveče (95:91), čeka ekipa Virtusa iz Bolonje.

PROČITAJTE JOŠ:

To znači da će Duško Ivanović, nekadašnji trener Zvezde, a sada Baskonije, sa osmog mesta ići na sedmoplasirani Makabi iz Tel Aviva.

Svoj meč će igrati u Beogradu gde Izraelci igraju od početka rata sa Hamasom. Ognjen Dobrić, čiji je Virtus jedno vreme bio u samom vrhu tabele, morati „na noge“ Efesu.

Tamo ga čeka „pakao“ i ispunjena dvorana, a dve utakmice plej-ina se igraju 16. i 19. aprila. Pobednik meča Baskonije i Makabija ići na Panatinaikos, a poraženi čeka pobednika okršaja Virtusa i Efesa, da bi se dobio rival prvoplasiranog Real Madrida u četvrtfinalu.

Plej-of parove čine Monako i Fenerbahče, te Barselona i Olimpijakos, dok plej-of počinje posle odigranih plej-in mečeva. Doigravanje kreće 23. aprila, a završava se do 8. maja.

Fajnal-for Evrolige igra se u drugoj polovini maja i startuje mečevima polufinala 24. maja, a finale se igra 26. maja kada je i meč za treće mesto.

Evroliga, 34. kolo:

Četvrtak:

Monako – Bajern Minhen 89:85

Žalgiris – Real Madrid 62:64

Anadolu Efes – Crvena zvezda 100:55

Panatinaikos – Alba 84:75

Petak:

Olimpijakos – Fenerbahče 84:81 – produžetak

Virtus Bolonja – Baskonija 91:95

Partizan – Valensija 79:66

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Najboljih 5 poteza nedelje u Evroligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar