Poslednje dve nedelje donele su veliki zaokret u glasanju za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Nikola Jokić je od decembra sve do sredine marta bio ubedljivo prvi na rang listama, ali se sve naprasno promenilo.

Odjednom je Janis Adetokumbo koji je bio treći izbio na čelo kao prvi favorit za osvajanje priznanja, a veće šanse se daju i Džoelu Embidu nakon monstruozne partije u kojoj je ubacio 52 poena (treći put u sezoni je ubacio 50 i više poena, što su uradila samo tri centra ikada).

PROČITAJTE JOŠ

Adetokumbo prosečno beleži 31,1 poen, 11,8 skokova i 5,7 asistencija po susretu, a Milvoki je i najbolji tim lige sa skorom 58-24.

I to je na kraju dovelo Grka do prvog favorita, ali ne bi bilo preveliko iznenađenje da Embid ponese tu nagradu. Napravljena je klima po kojoj deluje da Jokić nije zaslužio nagradu.

„Sva trojica zaslužuju MVP nagradu ove sezone. Mislim da su se izdvojili od ostatka lige. Evo šta ja mislim – broj jedan, moj MVP za ovu sezonu je Janis. Broj dva je Embid, tri je Jokić, četiri je Džejson Tejtum i broj pet je Donovan Miičel“, rekao je Džej Džej Redik.

U do sada potvrđenim glasovima Embid ima 14 glasova na mestu broj jedan, Jokić dva, a Janis tri. Jokić ima 79 bodova, a Embid 159. Ipak, obrađeno je samo 19 od 100 glasova. Za Jokića su do sada glasali da bude MVP Majkl Pina sa „The Ringer“, te Kevin Pelton koji radi za „ESPN“.

BONUS VIDEO Ukradena lopta i asistencija Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar