Nije imao dilemu.

Nikola Jokić, centar Denver Nagetsa, nakon dve godine koje je završio kao MVP, treću nije obeležio titulom najboljeg igrača lige, ali jeste napravio iskorak pošto je tim poveo ka finalu NBA.

PROČITAJTE JOŠ...

Nagetsi redom savladali Minesota Timbervulvse (4-1), pa Finiks Sanse (4-2), zatim Los Anđeles Lejkerse (4-0), a sad u finalu čekaju boljeg iz serije Majami Hit – Boston Seltiks (3-2). Igrači oba tima protiv kojih će Denver igrati svesni su da ih u finalu čeka najbolji košarkaš lige, dok čitava javnost sa velikom pažnjom prati dešavanja i veruje da je Denver veliki favorit, najviše zbog neverovantih partija koje je centar Nagetsa pružao od početka borbe za titulu.

No, iako su sad svi ljubitelji igre pod obručima više nego svesni Jokićevog kvaliteta, jedan čovek ga je „prozreo“ mnogo pre ostalih, i to nije krio.

Kako je sam Jokić otkrio, tokom jedne vožnje ka aerodromu kondicioni trener Felipe Ajhenberger je izrazio uverenje da će jednog dana biti MVP:

„Felipe mi je prvi rekao da ću osvojiti MVP, smejao sam se, ali on je bio prvi to rekao. Možda sam se nadogradio, ali nisam menjao svoj stil igranja. Možda je cilj u konstanstosti“, rekao je Jokić tokom razgovora sa novinarima.

BONUS VIDEO Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar