Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Telo centra, a potezi plejmejkera

Nikola Jokić svakom novom partijom izaziva divljenje kod ljubitelja košarke, a snimci njegovih asistencija i poteza neprestano kruže internetom.

PROČITAJTE JOŠ:

Malo je igrača koji su kompletni kao Jokić, a Siniša Savović, Nikolin prvi trener, izdvaja lucidnost kao najveću prednost na terenu.

„Najviše ga izdvaja to što ima telo centra, šut beka, inteligenciju plejmejkera, ima sve spojeno. Prevashodno ta lucidnost, što on gleda u jednom pravcu, a vidi sve igrače, gde se ko nalazi. Zna da nađe rešenja koja nalazi Miloš Teodosić, koji je plejmejker. Ta njegova hrabrost i kontakt igra, on nema nikakvih respekata prema protivniku, ide čvrsto i snažno u duele, ne boji se, igra kao da je u Jamama. Rekao je i sam da igra opušteno, kao da je ovde, da nema nikakvo opterećenje. On dođe ovde preko leta pa igra basket sa drugarima, mislim da je najveća prednost što igra opušteno, nije u grču, nema presing i što je sve kod njega tako lagano, naše vojvođanski opušteno. U kombinaciji sa talentom i lucidnošću je to dobitna kombinacija“, ističe Savović.

Jokić je dosta radio na snazi i kondiciji, što se moglo videti na terenu ove sezone. Ipak, prostora za napredak ima, prema Sabovićevim rečima, baš u pravcu snage.

„Baš u pravcu tela. Doveo je skoro do savršenstva, ali fali još malo. On je sada u formi da osvaja MVP-a svake godine. Njegova tehnika i šut su besprekorni, možda neki procenat da se podigne gore, ali njemu je to urođeno, on to ima u svom DNK kodu. Mnogo nas ga je treniralo, ali je on rođen takav i to ne može da se nauči“, zaključuje Savović.

Podsetimo, Jokić je jedini u istoriji NBA lige završio sezonu sa više od 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija, a svoj tim predvodio je u čak šest kategorija – poenima, skokovima, asistencijama, procentu šuta iz igre, proseku ukradenih lopti i proseku blokada. MVP nagradu su mu u Sombor doneli čelnici Denver Nagetsa i agent Miško Ražnatović.

BONUS VIDEO Ergela Nikole Jokića i hipodrom u Somboru

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar