Foto Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Nema druge osim da se prizna, Jokić je MVP

Nikola Jokić nastavlja sa MVP partijama i sve manje argumenata ostaje svima koji pokušavaju da favorizuju američke NBA zvezde u borbi za priznanje najkorisnijeg igrača lige.

PROČITAJTE JOŠ

Stef Kari je posustao, pa je Džoel Embid ostao najveći rival Jokiću u borbi za priznanje, baš kao prošle godine kada je Somborac došao do vredne individualne titule. U noći između ponedeljka i utorka, Jokić je imao direktan duel sa Filadelfijom i baš protiv Embida je vodio Denver do pobede od 114:110, i to posle čak 19 poena prednosti za Sikserse.

Džinovski korak ka odbrani MVP trona napravio je Jokić u direktnom duelu protiv najvećeg rivala Džoela Embida sa 22 poena, 13 skokova i osam asistencija, iako je lider Siksersa imao više poena (34, uz devet skokova i četiri asistencije).

Jokić je bio lider Denvera u svim najvažnijim statističkim parametrima, poenima, skokovima, asistencijama, ukradenim loptama (2) i blokadama (2), pa je posle meča i Embid morao da mu oda priznanje, iako je nevešto pokušao da timski učinak istakne kao važniji.

„Mi smo izgubili, samo me to zanima. Mene zanimaju pobede. Na vama medijima je da pričate o tome ko je najbolji, ko je odigrao bolji meč i slične stvari – mene to ne zanima, hoću samo da pobedim. Mi razmišljamo o šampionskom prstenu i zbog toga moramo da budemo bolji. Što se tiče individualnih nagrada… Jokić je MVP i igra kao čudovište cele sezone. Vi gradite tu priču oko mene, ali to nije moj fokus. Ja hoću samo da napredujem iz dana u dan“, rekao je Embid, koji je prošle godine i svojim izjavama pokušavao da izvrši pritisak da mu se dodeli priznanje, a kada je bez njega ostao, govorio je kako je „razočaran i da na to ne može da utiče“.

Ove godine, Jokić ga sam razoružava svojim partijama i ovo je već drugi put u nekoliko dana da i sam Džoel prizna – Jokić igra kao „čudovište“.

BONUS VIDEO Jokićev trener o Nikolinim prvim košarkaškim koracima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar