Majkl Meloun
Majkl Meloun; Foto: Screenshot Instagram Denver Nuggets

Nikola Jokić već godinama u teretani pušta srpsku muziku, a sada je očigledno i da su pokupili nekoliko fraza na srpskom svi ostali.

Majkl Meloun, trener Denvera, nekoliko puta je bio u Srbiji, čak je i bio i specijalni član stručnog štaba jednog leta. Ipak, deluje da je naučio i nekoliko reči srpskog koje upotrebljava.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon što je Nikola Jokić upisao 20. tripl-dabl u sezoni u trijumfu nad Šarlotom sa 119:105 usledio je tradicionalni govor Melouna i dodela priznanja.

Na snimku se vidi kako Meloun čeka igrače koji dolaze, a onda je održao i kratak govor kojim je otkrio ko je za njega bio najbolji pojedinac na susretu. Ovog puta nagrada nije otišla u ruke Jokića, ali je pre svega Meloun na srpskom rekao centru.

„Dobro, brate, dobro“, poručio je Meloun.

Jokića ovo nije iznenadilo, očigledno mu ovo nije bio prvi put.

Time je pokazao Meloun koliko se i sam usavršava uz srpskog centra kada je pokupio i nekoliko reči našeg jezika.

Denver je i dalje prvi tim u Zapadnoj konferenciji sa 39 pobeda i 18 poraza.

Srpski centar je na parketu proveo 34 minuta i imao sjajne brojke. Stigao je do 20. tripl-dabl u sezoni, po čemu predvodi čitavu NBA ligu, a po 20. put su Nagetsi slavili nakon njegove sjajne partije.

Postigao je 30 poena, te dodao 16 skokova i upisao 10 asistencija. Pogodio je 11 od 22 pokušaja iz igre, te postigao osam od devet slobodnih bacanja. Nijednom nije pokušao za tri poena, a stigao je i do dve blokade.

Jokić sada ima više tripl-dablova u sezoni nego u prethodne dve gde je bio MVP. Stigao je do 19 prošle sezone, a pretprošle se zaustavio na 16. Postao je peti igrač u istoriji koji je došao do 20 i više tripl-dabl učinaka u sezoni.

Srbin sada predvodi ligu po +/- učinku sa +517 poena, a u top 5 samo Džejson Tejtum nije iz Denvera (+391). Ostala mesta zauzimaju Kentavijus Koldvel-Poup sa +450, Eron Gordon sa +427, dok je peti Majkl Porter Junior sa +312. Jokić je jedini u NBA ligi koji ima toliko doprinos timu sa čak 500+ poena.

Denver nije izgubio 24 susreta zaredom kada je Jokić upisao tripl-dabl i po tome se izjednačio sa Medžik Džonsonom koji je isto uradios sa LA Lejkersima.

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar