Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Šta se sprema u Denveru?

Denver Nagetsi su u sezonu ušli sa igračem koji je prethodne dve godine završavao kao MVP, Jokić je i treću godinu zaredom na maestralnom nivou i prvi je kandidat za treći vezani MVP naslov, a ekipa iz Kolorada je trenutno prva u Zapadnoj konferenciji i po mnogima najveći favorit za titulu.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, povrede zbog kojih su Džamal Marej i Majkl Porter junior bili onemogućeni da pomognu Jokiću bude bojazan kod navijača da će imati snage da istraju do kraja sezone i partije iz dosadašnejg toka, bez adekvatnih pojačanja, prenesu i u plej-of, pa su ljubitelji košarke mnogo nade polagali u završetak perioda za trejdove.

Dodatan razlog za to predstavlja i bombastičan dolazak Kajrija Irvinga iz Bruklin Netsa u Dalas Maverikse, kod Luke Dončića, čime je jedan od najvećih konkurenata Nagetsa dobio ozbiljno pojačanje na mestu organizatora igre.

Što se odlazaka tiče, situacija sa Bounsom Hajlandom je jasna, haotičan period i paklene dve nedelje dovele su do toga da mladi košarkaš želi da ode, a američki mediji prenose i da za njega postoji ozbiljno interesovanje. I to bi, sem ukoliko ne bude nekih baš, baš neverovatnih preokreta, trebalo da bude to kada su u pitanju izlazni trejdovi.

Situacija je nešto komplikovanija kada su u pitanju dolasci. Naime, Denver ima sjajnu atmosferu u timu, pa igrač koji dođe mora da se na pravi način uklopi i kada je u pitanju atmosfera, a najjače ime koje se provlači kroz američke medije poslednjih dana je Kem Rediš.

Jedan od najtalentovanijih košarkaša na poziciji krila, 23-godišnjak iz Njujork Niksa nije se proslavio u „velikoj jabuci“, ni u klubu nisu preterano zadovoljni jer Rediš nije izrastao u lidera kakvog su želeli i očekivali, pa je trejd gotovo izvestan, pogotovo jer je u pitanju košarkaš koji može momentalno da pomogne ekipi i u odbrani i u napadu, ali nije neko ko će sebe staviti pre tima i želeti da „otme“ loptu Jokiću, Mareju ili Porteru (ovakva bojazan postoji kod Dalasa, jer je veliko pitanje kako će se uklopiti Irving i Dončić, pošto obojica vole da imaju loptu u rukama).

Rediš je poslednju utakmicu za Nikse odigrao još 3. decembra, nije u daljim planovima kluba, pa ne iznenađuje što predstavlja prvu metu Nagetsa.

No, ako ne uspeju da postignu dogovor sa Niksima, u Koloradu će se okrenuti drugim „metama“ – krilu Krisu Duarteu (Indijana Pejsers), takođe krilu Terensu Manu (Los Anđeles Klipers) ili Aleksu Karuzu, plejmejkeru Čikago Bulsa, koji doduše ima i najveću cenu.

Rok za trejdove je četvrtak u 21 čas. Tada će biti i poznato da li će želje navijača biti uslišene, ili nas očekuje još jedno neizvesno proleće i burno leto kada je u pitanju krajnji domet tima iz „Mile high“ grada.

BONUS VIDEO Treneri hvale Nikolu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar