Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Nikola Jokić je zaista postao bog tripl-dablova, dominantan je do te mere da se sada takmiči sa samim sobom.

Srpski centar je u pobedi Denvera nad Minesotom (146:112) stigao do svog 19. tripl-dabla u sezoni. Kada god bi on stigao do dvocifrenog broja u tri kolone, Denver ne zna za poraz, pa je ove sezone na skoru 19-0 u tim situacijama.

Do ovog učinka je stigao već do poluvremena, što je uspeo drugi put u karijeri, pa je zato na parketu proveo tek 27 minuta, značajno manje od proseka u sezoni od 33 minuta.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je postigao 20 poena uz 12 skokova i čak 16 asistencija. I dalje beleži tripl-dabl u proseku u sezoni, a ovog puta je do tripl-dabla stigao za samo 18 minuta.

Ipak, to nije njegov najbrži tripl-dabl. Njegov najbrži je ujedno i najbrži u istoriji lige. Naime, 2018. godine je uspeo da stigne do ovog učinka za samo 14 minuta i 33 sekunde. Tada je ostalo čak minut i 54 sekunde do kraja prvog poluvremena.

Drugi u istoriji je Džim Taker kome je 1955. godine bilo potrebno 17 minuta, treći na listi je Rasel Vestbruk sa 17 minuta i 35 sekundi 2016. godine. Četvrti je Jokićev učinak sa poslednjeg susreta, a na petom mestu je opet Vestbruk sa 18 minuta i 42 sekunde.

Na večnoj listi po broju tripl-dablova je Jokć trenutno šesti sa 95 ovakvih mečeva, Lebron Džejms ima 106, Džejson Kid 107, Medžik Džonson 138, Oskar Robertson 181, a sadašnji rekorder Rasel Vestbruk je stigao do 198.

Jokić je postao najbolje plasirani centar na ovoj listi, jer je ove sezone prevazišao Vilt Čemberlejna koji je ostao sedmi sa 78.

Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

„Neverovatno je da je stigao do tripl-dabl u prvom poluvremenu. Lebron to radi svojim atleticizmom i Nikola to radi sa mnogo neatleticizma, ali podjednako efikasno“, poručio je Majk Meloun, trener Nagetsa.

Denver je stigao do prednosti od 49:19 posle prve četvrtine (serija 32-2) uz šut od 79 odsto iz igre. To je drugi najveći broj poena postignut u jednoj četvrtini u NBA svih vremena.

Majkl Porter Junior je predvodio kanonadu, postigao je 19 od svojih 30 poena u prvoj četrtini. Eron Gordon je dodao 24. Entoni Edvards je ubacio 19 za Minesotu, baš kao i Luka Garza uz devet skokova.

Džamal Marej je propustio ovaj susret zbog zapaljenja u desnom kolenu, podsetimo on je zbog kidanja prednjih ukrštenih ligamaneta u levom kolenu propustio čitavu prošlu sezonu.

Sve ovo pokazuje zbog čega je Jokić i dalje prvi favorit za MVP nagradu i ove sezone, što bi mu bila treća zaredom. Time bi postao prvi Evropljanin koji je u ovome uspeo, pre toga su tri zaredom upisali Leri Bird, Vilt Čemberlejn i Bil Rasel.

BONUS VIDEO Najbolji potezi Nikole Jokića protiv Šarlota

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar