Nikola Jokić nokaut
Nikola Jokić nokaut; Tanjug Foto: AP Photo/David Zalubowski)

Denver Nagetsi se nalaze u rezultatskoj krizi i seriji od šest uzastopnih poraza. Veliki deo problema nastao je zbog činjenice da u Koloradu lista povređenih igrača iz dana u dan raste i da problemi sustižu jedan drugi.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednja četii meča je Denver izgubio bez najboljeg igrača lige Nikole Jokića, ali je činjenica da situacija ni pre toga nije bila bajna.

Nagetsi već treću godinu figuriraju kao jedan od kandidata za titulu i ambicije u klubu su najveće moguće, ali deluje da će i ove godine to ostati samo pusti san.

Nakon fantastične završnice prošle sezone koja se odigrala u „balonu“ zbog koronavirusa i velikog finala Zapada, prošle sezone je napravljen korak unazad i lagana eliminacija na jednom stepeniku ranije, u polufinalu konferencije.

Jasno je bilo da će ekipa Denvera teško do titule bez drugog najboljeg igrača, Džamala Mareja koji je zbog povrede ligamenata otpao još tokom prošle sezone, a ni ove godine situacija nije drugačija.

Denver je krenuo novi pohod na trofej svestan da bi Marej mogao da se priključi tek pred plej-of i sa upitnom formom posle velike pauze, ali sa nadom da su određene promene i draft dali dovoljno dubine i kvaliteta da se nošeni Jokićem mogu uključiti u borbu za titulu.

Pogotovo u sezoni u kojoj na Zapadu nema izrazitog favorita i dominantne ekipe i da će više timova imati šanse da se dovuku do velikog finala.

Jokić je krenuo u sezonu nastavljajući tamo gde je stao prošle godine, a Nagetsi su igrali solidno i rezultatski održavali korak sa rivalima.

Onda je krenula serija povreda koja je počela da sve više utiče na ekipu.

Prvo se povredio Majkl Porter Junior, treći najbolji igrač ekipe i ključni šuter u odsustvu Mareja, da bi usledila i povreda Nikole Jokića.

Jokić bi uskoro trebalo da se vrati na teren, ali je situacija sa Porterom mnogo komplikovanija.

Krilo Nagetsa ima dugu istoriju povrede leđa, a ova poslednja je povezana sa problemima sa nervom zbog kojeg ne može da igra.

Spekulacije o njegovom povratku se kreću u rasponu od jedne nedelje do cele sezone, a razlog leži u činjenici da ni u samom klubu nisu sigurni šta im je činiti.

Porter bi mogao da se vrati i zaigra, ali uz rizik da pogorša povredu koja mu ionako pravi probleme cele karijere. Sa druge strane, njegovo lečenje i završetak sezone bi značilo da Denver odustaje od ozbiljnih ambicija ove godine.

FOTO AP Photo/David Zalubowski

Povreda Jokića i odsustvo na četiri prethodne utakmice uz mogućnost da propusti još neku, samo su ogolili sve mane ekipe.

Kada se na to doda da je sezonu završio i Pi Džej Dozir, igrač sa klupe koji je imao svoju ulogu u rotaciji, to je previše udaraca za jednu ekipu.

Pogotovo ako se uzme u obzir da su sve povrede igrača iz spoljne linije.

Odsustvo Dozira bi moglo da se nadoknadi nakdnadnim dovođenjem igrača kroz trejd ili potpis veterana, ali bi izostanak Portera bio nenadoknadiv.

Čak i da se vrati na teren sa problemom koji ima, pitanje je da li će moći da igra na nivou neophodnom da se napravi ozbiljan rezultat. Mesto u plej-ofu, pa čak ni prednost domaćeg terena nije izgubljena i dovoljna je serija od nekoliko pobeda za povratak u vrh, ali je pitanje šta ovako osakaćena ekipa može da uradi. Pogotovo što ni eventualno osvajanje Zapada ne znači mnogo kada se zna da glavni favoriti za titulu dolaze sa istoka.

 

Možda bi za Nagetse najbolja opcija da odustanu od ove sezone i rehabilituju igrače za narednu kada bi mogli da budu kompletni.

U međuvremenu, da vide koliko mogu da dobiju od postojećeg rostera i dobro razmisle na koga da računaju za narednu godinu, a možda i da sa neke više pozicije uhvate neočekivani talenat na narednom draftu.

Mada, kada u ekipi imaš MVP igrača lige, gladnog pobeda i uspeha, teško je već sada preseći i odustati od sezone.

Teške odluke su pred rukovodstvom Denvera, a situacija ne baš sjajna.

BONUS VIDEO – Pešic: Mala dvorana, ne znamo gde je du*e, gde glava

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar