Jokić je zbog tri lične greške poluvreme završio na klupi, čak 32 slobodna bacanja za Lejkerse
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Trener Denver Nagetsa Majkl Meloun kaže da je on primarni krivac što Denver Nagetsi, finalista zapadne konferencije prošle sezone u NBA, sada gube.

Denver je otvorio sezonu jednom pobedom nad Hjustonom i sa četiri poraza od Sakramento Kingsa, Finiks Sansa i Los Anđeles Klipersa.

PROČITAJTE JOŠ:

Poslednji od tih poraza se desio u petak na subotu od Sansa, 106:103, pa je Meloun bio prilično nezadovoljan i kaže da njegov tim nije sastavio jednu celu dobru utakmicu.

„Loše smo počeli, oni su dali mnogo poena u prvoj četvrtini ali je posle toga očigledno odbrana bolja bolja. Ne znam da li smo uspeli da povežemo i odigramo dobrih 48 minuta ove sezone i to je frustrirajuće. Još jednom, moram nešto da smislim sa tom klupom, moramo odatle da dobijemo veću korist“, rekao je Meloun.

Nikola Jokić je i protiv Sansa imao 17 poena, uz 11 asistencija i devet skokova, pa mu je jedan falio za novi tripl-dabl. Poenterski ga je nadmašio Džamal Marej sa 31 poenom.

„Sve počinje od mene kao trenera, trenutno smo tu gde jesmo i neprihvatljivo je što imamo jednu pobedu i četiri poraza“, dodaje trener Nagetsa.

On je ukazao i na činjenicu da rezervni igrači ne doprinose koliko je očekivao, pa će „remont“ rezultata morati da krene od popravljanja „klupe“.

„Svi starteri nam imaju pozitivan +/- a rezervisti negativan. Ne možemo da držimo Nikolu ili Džamala ceo meč, to nije najbolja odluka. Tek smo odigrali pet mečeva, a mnogi momci već imaju šreviše minuta i to mora da se menja“, konstatuje Meloun.

Napomenuo je i da je Jokić odigrao 29 minuta i da se mučio da uđe u ritam zbog faulova, ali nije hteo da kritikuje odluke sudija.

„Oni daju odgovore kad im postavljam pitanja. Rade najbolji mogući posao i kad se podvuče crta, mi moramo da budemo bolji. Ja moram da vodim utakmicu bolje, a igrači bolje da igraju“, kaže trener „grumenja“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar