Foto:EZRA SHAW / Getty images / Profimedia; USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić je odslužio kaznu, posle jedne utakmice suspenzije vraća se na parket, a prvi rival po povratku na parket biće niko drugi do Bogdana Bogdanovića i Atlanta Houksa.

Jokić je zbog suspenzije koju je zaradio na utakmici protiv Majami Hita posle udaranja Markifa Morisa sa leđa propustio duel sa Indijana Pejsersima, ali će biti u sastavu za meč protiv Atlante.

PROČITAJTE JOŠ...

Denver se nalazi u odličnoj formi, Nagetsi su dobili poslednja tri meča, i protiv sastava iz Džordžije će imati šansu da nastave niz, a odlična serija dovela ih je do skora 7-4 i petog mesta tabele Zapada.

Sa druge strane, Houksi su izgubili pet uzastopnih utakmica, zbog čega je dovedeno u pitanje to da li mogu da ponove rezultat od prošle godine, kada su stigli do finala konferencije. Trenutno su 13. na tabeli Istočne konferencije sa skorom 4-8.

Kada je u pitanju učinak igrača iz Srbije, Jokić je, uprkos tome što je preskočio susret sa Indijanom, nastavio sa partijama koje je pružao prošle sezone, pa je po naprednim statistikama najbolji igrač NBA lige u dosadašnjem toku sezone.

Ipak, događaj sa meča protuv Majamija pažnju je sa košarkaškog terena prebacio na neke druge stvari, pa se tako nekoliko dana više pričalo o Jokićevoj braći, sukobu i posledicama nego o košarci.

Sa druge strane, Bogdanović ne briljira, ali je jedan od boljih u dresu Atlante sa 12.4 poena po meču.

Duel dvojice najboljih srpskih košarkaša u NBA ligi na programu je u noći između petka i subote sa početkom od 3:00 posle ponoći.

Ovo će ujedno biti i 94. duel ova dva tima. Na prethodnih 93, Atlanta je slavila 51 put, a Denver ima 42 trijumfa. Poslednji međusobni okršaj pripao je Denveru u martu 2021. godine 126:102, a Jokić je tada ubacio 16 poena uz 10 skokova i osam asistencija, dok je Bogdanović brojao do devet poena, uz po jedan skok i asistenciju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar