Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Srpski navijači su mogli mirno da spavaju tokom proglašenja NBA Ol-star startera, jer je Nikola Jokić imao "zakucano" mesto u timu.

Peti put u karijeri Jokić je na Ol-star vikendu, a treći put će se naći u startnoj postavi kao dvostruki uzastopni MVP najjače lige na svetu.

Srpski centar sjajno igra ove sezone, prosečno beleži tripl dabl, a lider je i u Denver Nagetsima, koji su na 1. mestu Zapadne konferencije sa učinkom od 36 pobeda i 16 poraza.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je skoro pa i nepisano pravilo da će prvi tim bilo koje konferencije (Istočne ili Zapadne) na Ol-star utakmici imati tri predstavnika, ove godine to tako nije bilo.

Denver će imati samo jednog predstavnika, Nikolu Jokića, što je zaista malo čudno, kada se vidi ko je stigao do zvanja Ol-stara.

Pored Jokića, starteri na Zapadu su košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms, plej Dalas Maveriksa Luka Dončić, sjajni Stef Kari i mlada zvezda Nju Orleans Pelikansa Zajon Vilijamson.

Ne može se reći da oni nisu zaslužili zvanje Ol-stara, jer su po glasovima navijača, košarkaša i novinari dobili mesto startera.

Denver Nagets
Denver Nagets, Nikola Jokić, Džamal Marej, Eron Gordon; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Ipak, kada se pogledaju imena rezerva može se postaviti pitanje zašto se na toj listi nisu našli Džamal Marej i Eron Gordon, koji su pored Jokića glavne zvezde Denvera.

Na zapadu su rezervisti Dža Morent, Domantas Sabonis, Šai Gildžis-Aleksander, Pol Džordž, Dejmijan Lilard, Lauri Markanen i Džeren Džekson Džunior.

Za svakog od njih se može napraviti argument da zaslužuju mesto ispred dvojca Nagetsa, ali jedno ime bode oči.

Krilni centar Memfis Grizlisa Džeren Džekson igra solidnu sezonu, ali malo ko je verovao de će se on naći na najvećoj košarkaškoj smotri.

Amerikanac beleži 16,5 poena, uz 6,7 skokova i jednom asistencijom po utakmici.

Sa druge strane, Gordon igra najbolju sezonu u karijeri i prosečno beleži 16,8 poena, 6,8 skokova i 2,7 asistencija po meču.

Nikola Jokić i Aron Gordon
Foto: Tanjug/AP Photo/Joe Mahoney

Iako deluje da nije prevelika razlika između statistike njih dvojice, odigrani broj mečeva govori drugačije.

Gordon je odigrao čak 46 utakmica ove sezone, dok je Džekson zbog povrede propustio prvi deo i na parket je izašao 35 puta.

Sa druge strane, Marej ima znatno bolju statistiku od one koju ima Džekson, ali je problem to što su njihove uloge na terenu znatno drugačije.

Marej igra na poziciji beka, dok je Džekson krilni centar, te je nemoguće zameniti ih na Ol-star pozicijama.

Zbog toga je odluka da se Marej ne nađe na najvećoj smotri NBA lige u neku ruku i razumljiva, pošto su rivali na njegovim pozicijama igrali zaista sjajno ove sezone.

Morent beleži prosečno 27 poena, Aleksander 31 poen, dok je Lilard na visokih 28 poena po utakmici.

Foto: Tanjug / AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Ipak, i dalje izgleda čudno to što će Nagetsi imati samo jednog predstavnika na Ol-staru.

Kao da se NBA liga odužila Denveru, pošto će trener Lebronovog tima biti stručnjak Nagetsa, Majk Meloun.

Tradicionalno, treneri prvih timova Istočne i Zapadne konferencije imaju čast da predvode dve ekipe na Ol-staru.

Ol star će biti održan u Solt Lejk Sitiju, u američkoj državi Juta, od 16. do 18. februara.

BONUS VIDEO Jokić i Denver počistili Kliperse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar