Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Džej Džej Redik, nekadašnji košarkaš brojnih NBA timova i rekorder po procentima pogođenih trojki u jednoj sezoni, novi je trener Los Anđeles Lejkersa.

Redik je sa upravom tima iz „grada anđela“ dogovorio saradnju na četiri godine.

PROČITAJTE JOŠ...

Ovaj 39-godišnjak je karijeru završio 2021. godine u dresu Dalas Maveriksa, a u NBA je nosio dres Orlando Medžika, Milvoki Baksa, Los Anđeles Klipersa, Filadelfija Seventisiksersa i Nju Orleansa, pre nego što je u Teksasu rekao „kraj“, da bi potom usledio nastavak profesionalne veze sa košarkom, ali ne kroz posao trenera, već u – medijima.

On je još u januaru 2016. godine pokrenuo podkast, što mu je bila glavna karijera, a u martu 2024. godine napravio je iskorak i zajedno sa Lebronom Džejmsom pokrenuo podkast po imenu „Mind the Game“, u koprodukciji njihove dve kompanije, gde su vodili „čiste razgovore o košarci“.

Takođe, radio je i kao analitičar na televiziji ESPN.

Otuda i iznenađuje odluka Lejkersa da Redika ne samo angažuju, već mu i daju ugovor na četiri godine, pogotovo jer je u pitaju stručnjak koji nema ni dan iskustva kada je u pitajnu trenerski posao, pa su mnogi ovu odluku doveli u vezu sa podkastom koji je radio sa Džejmsom. mada je Lebron odgovorio da se „ne meša u kadrovska pitanja“.

On bi trebalo da dobije blizu osam miliona dolara po sezoni.

Redik je inače rekorder po procentima pogođenih trojki u jednoj sezoni, pošto je u dresu Orlanda u sezoni 2009/2010 ubacio preko 45 procenata svojih šuteva.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar