Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Nenad Krstić, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, povukao se sa te funkcije.

Legenda srpska košarke podnela je ostavku na funkciju potpredsednika koju je obavljao od decembra 2020. godine.

PROČITAJTE JOŠ

„Želeo bih da se zahvalim svima u Savezu na ukazanom poverenju i izvanrednoj saradnji koju smo do sada imali. Ipak, usled privatnih obaveza koje mi sada već oduzimaju previše vremena, doneo sam odluku da se povučem sa mesta potpredsednika KSS i to mesto prepustim nekom drugom. Ovom prilikom bih poručio da je za mene pre svega bila čast da nakon karijere profesionalnog igrača služim našoj košarci kroz rad u KSS i na taj način ovoj igri vratim makar delić onoga što mi je u životu dala“, istakao je Krstić.

Krstić je od avgusta 2019. godine deo KSS kada je izabran na funkciju direktora mlađih selekcija. Od decembra 2020. godine do ovog petka bio je potpredsednik KSS za mušku košarku. Kao reprezentativac osvojio je dve medalje za Srbiju, najpre srebro 2009. godine na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a onda je vodio Srbiju do finala Svetskog prvenstva 2014. godine u Španiji.

Najavio je ostavku još pre nekoliko meseci u neformalnim razgovorima, a ovog oktobra je prelomio da je vreme za rastanak.

Zaduženja koja je imao Krstić preuzeće Dragan Tarlać, direktor reprezentacije, do sledeće Skupštine KSS kada će biti izabran novi potpredsednik.

BONUS VIDEO Pešićeva prva analiza debakla Srbije: Ja to neću dozvoliti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar