Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Dobro zagrevanje za Žalgiris

Bek Crvene zvezde Nemanja Nedović pričao je za srpske medije o ubedljivoj pobedi nad Cedevitom rezultatom 94:51 u drugom kolu ABA lige.

„Osim tog početka gde smo pravili neke greške koje nisu uobičajene za nas, ostalo smo odradili kako treba. Prišli smo ovoj utakmici na najozbiljniji mogući način, nismo se obazirali na rezultat, mislim da smo odigrali dobru utakmicu svih 40 minuta“, počeo je Nedović.

PROČITAJTE JOŠ:

Duško Ivanović imao je zamerku samo zbog šest izgubljenih lopti na startu meča.

„Bogami, možda je ovo utakmica sa najmanje zamerki. Stvarno su energija i koncentracija bili na vrhunskom nivou 35 minuta. Nismo se obazirali na rezultat, vežbali smo neke stvari koje će nam biti potrebne za naredne mečeve“.

Zvezda je izgledala znatno bolje i u poređenju sa prvim kolom, gde je pobedila Igokeu.

„Mislim da je prirodno, što smo duže zajedno, što duže treniramo sve će biti bolje i lakše. Novi igrači će lakše prihvatiti zamisli trenera. Nama koji smo tu bili prošle godine je malo lakše, nema razloga da ne bude samo bolje i bolje. Biće utakmica gde nećemo pogoditi svaki šut, ali ono što je do nas treba da bude na vrhunskom nivou“.

PROČITAJTE JOŠ:

Šabaz Nejpir je imao jednu asistenciju bez gledanja za trojku Branka Lazića, pa je taj detalj mnogima zapao za oko.

„Neka to bude ta neka situacija gde verujemo jedni drugima. Šabaz je majstor da pronađe otvorenog igrača, kad ti on doda uglavnom si sam, to je 40-50% šanse da ubaciš. Laza je isto jako dobar šuter iz tih spot-up situacija. Sve u svemu dobra igra, atmosfera, bitna pobeda za samopouzdanje“.

Očekivanja pred put na gostovanje Žalgirisu su velika.

„Znamo svi kako smo se provodili prethodnih nekoliko godina u Kaunasu. Prilika da konačno probijemo tu blokadu i da pobedimo u Kaunasu“.

Nedović je na poklon dobio uramljenu sliku na kojoj se nalazi čuvena scena sa večitog derbija prošle sezone, kada pogađa trojku preko Zeka Ledeja za pobedu.

„Da, evo trenutak od prošle godine, lep detalj, znam gde će završiti“, zaključio je Nedović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar