Nemanja Nedović, košarkaš Panatinaikosa, javio se iz Atine u jutarnji program "Probudi se" na Nova S, u kojem je pričao o košarci, koroni, ali i izabranici srca Mini kojom se jesenas oženio.

Srpski reprezentativac trenutno uživa u prestonici Grčke, prethodno je igrao u Milanu i Malagi, pa se sve glasnije moglo čuti da bira klubove prema geografskom položaju gradova.

„Nekako uzimam sve u obzir. Sigurno da i blizina mora i vreme utiču na krajnju odluku. Imao sam sreće do sada da na neki način uvek biram, osim te jedne sezone u Litvaniji“, rekao je Nedović na početku javljanja u „Probudi se“ na Nova S.

PROČITAJTE JOŠ

Nedović je prošlog leta prešao u Panatinaikos iz Milana i igra odlično.

„Sve je super. PAO je velika porodica, nije bilo problema da se prilagodim, izborio sam se za mesto u ekipi i uživam u igranju posle dve godine problema sa povredama. Malo nas remeti situacija sa koronom, trenutno je policijski čas na snazi, pa nam je ograničeno kretanje malo. Nadam se da će uskoro i to prestati, i da ćemo moći da uživamo u Atini“.

Korona utiče na sve, pa i na život u Atini, i na košarkašku sezonu.

„Navikli smo se na novu normalnost, tu mislim i na putovanja. Na primer, za tri meseca u Atini nisam imao nijedan direktan let a odavde ih uglavnom ima gde god želite. Dosta je sve poremećeno i teško, testiramo se na svaka dva, tri dana, ali kako je svima, tako i nama. Svi želimo da se što pre završi, da se navijače vrate u halu i nadamo se najboljem“.

Nedović zbog sukoba FIBA i Evrolige, kao i na ostali evroligaški igrači, i oni iz NBA, nije mogao da igra za reprezentaciju tokom novembarskih kvalifikacija za Evrobasket 2021.

„Desio se taj poraz od Švajcarske, ništa strašno, jer i dalje je sve u našim rukama za Evrobasket. Mi igrači iz Evrolige želeli bismo da igramo ali taj sukob FIBA i Evrolige nam ne dozvoljava, ne žele da nađu način da to reše. Zato pratimo, navijamo i nadamo se najboljem, teško je i tim momcima da igraju dva dana posle okupljanja, u ovim posebnim okolnostima“, ističe srpski bek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nemanja Nedovic (@neda1624)

Osvrnuo se i na promene u KSS, jer će Igora Rakočevića na mestu potpredsednika izvesno naslediti Nenad Krstić.

„Igor Rakočević je odradio sjajan posao, veurjem da će Krle možda i bolje. To su dve legende košarke, neko ko je igrao dugo i obeležio istoriju, pa je važno da se vraćaju i da nama pomognu da dođemo do najboljih rezultata“.

Priznao je Nedović da možda i previše vremena provodi na društvenim mrežama, a za kraj je i otkrio ko vodi glavnu reč u kući.

„To je ta naša generacija, društvene mreže su nas obeležile na neki način, najlakši su način komunikacije, ali pokušavam da smanjim vreme koje provodim. Što se tiče Mine, ona je glavna, zadužena za sve, pa i za treninge kod kuće za vreme karantina. Stvarno je uradila sjajan posao“, završio je Nedović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nemanja Nedovic (@neda1624)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram