Foto:

Nemanja Nedović pruža fenomenalne partije u dresu Panatinaikosa u tekućoj sezoni, iako rezultati atinskog kluba osciliraju.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski internacionalac je u Atinu stigao letos iz ekipe Milana, a u tekućoj sezoni beleži u proseku 16,6 poena, 1,9 skokova i 3,4 asistencije po meču.

Na utakmici protiv Makabija iz Tel Aviva u Evroligi, 22.decembra, Nedović je upisao i rekord karijere, postigavši 39 poena.

Grčki novinari napravili su intervju sa bivšim bekom Crvene zvezde u kome je otkrio neke zanimljive detalje iz života i karijere.

Nedović je odrastao u Italiji gde mu se otac bavio rukometom, a u detinjstvu je promenio nekoliko sportova pre nego što je odabrao košarku.

„Igrao sam razne sportove pre košarke. Fudbal, rukomet, tenis, probao sam i plivanje, bio sam dobar plivač. Košarka je došla jer je bila u trendu, naša reprezentacija osvojila je zlato na SP u Indijanapolisu 2002. godine i sva deca koju sam znao prešla su na košarku. Majka me je odvela na prvi trening i od tada sam se zaljubio“, kaže Nedović.

Posle povratka iz Italije, Nedović je počeo da igra profesionalno za Crvenu zvezdu, a kasnije se preselio u Lijetuvos Ritas. Nakon epizode u Litvaniji otišao je u NBA.

Igrao je na 24 utakmice za Golden Stejt Voriorse, a posebno pamti susret sa Kobijem Brajantom.

„Ogroman sam fan Kobija, igrao sam protiv njega u predsezoni 2014. godine. Igrati jedan na jedan protiv njega je nešto što neću zaboraviti dok sam živ“, rekao je Nedović.

Bek Panatinaikosa ima veliku kolekciju dresova, a istakao je da je veliki fan Skotija Pipena, nekadašnjeg asa Čikago Bulsa.

„Voleo sam Pipena, kako je igrao, kako je pomagao timu. Mislim da je kul imati stare dresove. Imam i Džordanov dres, Kobijev, a takođe i dosta fudbalskih dresova““, objasnio je Nedović.

Posle brojnih problema sa povredama u prošle dve godine, čini se da je Nedović pronašao ritam, što pokazuju i partije koje pruža od dolaska u Atinu.

„Sve je u redu, fizički se osećam odlično, radio sam dobro, našao sam iskusne ljude koji znaju šta rade i pobrinuli su se za probleme koje sam imao u prošlosti. Za sada sve ide sjajno, radi se svakodnevno i, da kucnem u drvo, sve je dobro“, kaže Nedović i dodaje da je frustrirajuće što Panatinaikos igra promenljivo.

„Sve loše stvari pokušavam da zaboravim, sutra je novi dan i nova utakmica. Nije uvek prijatno, ali ima vremena da se popravimo. Mnogi timovi menjaju po dve, tri pozicije za jednu nedelju, tako da još uvek nisam previše zabrinut. Sezona je duga i moramo da se držimo zajedno“, rekao je Nedović.

Nedović je dodao da bi voleo da vidi kako izgleda igrati u punoj dvorani OAKA i da je lepo biti deo kluba u kome su dubok trag ostavile veličine poput Dejana Bodiroge i Željka Obradovića.

„Sećam se Obradovićevog Panatinaikosa, Bodiroge ne toliko, ali je on ovde velika legenda. Čast je biti u klubu kakav je Panatinaikos“, rekao je Nedović.

Nedović je na kraju intervjua odgovorio i na desetak „ili-ili“ pitanja pa nam je otkrio da više voli napad od odbrane, Džordana od Lebrona Džejmsa, Kristijana Ronalda od Mesija, sarmu od suvlakija i video igru FIFA od NBA2k.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar