Foto: Srdjan Stevanovic/Starsporto

Generalni sekretar FIBA Andreas Zaglis govorio je o učešću NBA igrača na Olimpijskim igrama i saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije.

”Imali smo sastanke i sa rukovodstvom NBA lige i sa Unijom igrača (NBPA). NBA je shvatila važnost završetka sezone pre Olimpijskih igara. Gledajući kvalifikacioni turnir za Tokio, postoji preklapanje sa finalom konferencija, ali 26 od 30 timova će imati svoje igrače na raspolaganju i za kvalifikacije za OI“, poručio je Zaglis.

PROČITAJTE JOŠ

Jedna od tema razgovora bila je i košarka u Srbiji.

„Kada god sam bio u Srbiji imali smo dobre utiske, organizovali smo i Evropsko prvenstvo za košarkašice, čeka nas kvalifikacioni turnir. Moja poslednja poseta je bila kada sam posetio Boru Stankovića i bilo mi je drago što sam ga video pre nego što je preminuo. Njegov odlazak je veliki gubitak za košarku“, poručio je Zaglis i dodao:

„Kada smo prebacili kvalifikaioni turnir u februaru iz Kine u Srbiju, KSS je za nedelju uradio velike stvari. Radujemo se što se vraćamo sledećeg leta zbog olimpijskog kvalifikacionog turnira“.

Ujedno je čestitao Predragu Daniloviću reizbor na mesto predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

„On je legenda našeg sporta. Imamo sjajnu saradnju sa rukovodstvom KSS, takođe i sa prethodnim generalnim sekretarom Dejanom Tomaševićem i sada sa Zlatkom Bolićem. Srbija nije samo zemlja koja proizvodi igrače, već i sjajno organizuje turnire“, odgovorio je Zaglis na pitanje RTS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar